sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Varastoon varastoon, kun halvalla saa...

Minä täällä hei. On ollu vähän hiljasta. Pikkusolu ei suostu enää päikkäreille. Mäkään en siis pääse päikkäreille. Kolme vuotta sitä ihanuutta kestikin. Se myös johtaa siihen, että en jaksa illalla valvoa ja askarrella. En siis askartele. Joskus viikonloppu pelastaa. Tämä viikonloppu ei pelastanut ainakaan meikäläisen budjettia...

Lauantaina jouduin lähteen ostoksille. Vaatteet alkaa oleen niin rikki, että oli pakko hakea ehjiä. Lisäks, en oo imettäny enää hetkeen, mutta silti oli imetysliivit käytössä... Lähdin siis etsimään kahta kammottavuuslistan vaikeinta löydettävää: rintsikat ja farkut. Ja koska en oo standardikokoa niin eihän niiden löytäminen mitään helppoa oo. Eikä halpaakaan. Alelaarista oli taas turha ettiä. Totesin sit kuitenkin, että jos farkut kestää mulla sen 6 vuotta aktiivista käyttöä, niin voin mä niistä vähän maksaakin. En paljoo, mut vähän. Eipähän tarvii seuraavaan kuuteen vuoteen vaivautua. Toivottavasti. (Ja mä siis käytän farkut niin loppuun, että ne on täynnä reikiä ja niissä ei enää kehtaa liikkua julkisella paikalla.)

Samalla piti sitten ostaa lasten leluille vähän varastointilaatikkoa... Vähän nihkeesti suhtaudun noihin "osta paljon halvalla" tarjouksiin, mutta jos 1 laatikko maksaa saman verran kun 2 niin kyllä sitä nyt 2 pitää ottaa... Samoin kun seiskaveikkaa 3 kerää kympillä. Yhtä olin vaan vailla oikeesti... Ja sinellissäkin oli remppa-alessa osa kankaista 5 e/m... Joka taas kuullostaa budjetin kannalta tosi hyvältä, paitsi kun niitä kankaitakin on jo odottamassa vino pino. Mut ku halvalla saa niin pitää hamstrata. "Säästät x euroa kun ostat tämän" niinkun mainoksissa sanotaan.

Näihin päädyin. Valkosesta tulee tilaustyönä yhdet neulakintaat. Muuten menee säilöön.


Tänään yritin ommella. Lähinnä nyt painottu korjausompeluiden puoleen. Pikkukakkosta ei vieläkään paljon kävely kiinnosta ja se onkin saanu kontattua muutamat housut rikki. Yhdet jäi jo pieneks, mutta näillä olis vielä käyttöikää jäljellä. Ajattelin tehdä paikat.


Niistä piti tehdä valtavat, että sain niistä symmetriset. Ilmeisesti housut on niin kierot, että toinen lahje oli kulunut melkein puhki aivan sivusauman vierestä. No, nyt saa rauhassa päästellä pitkin lattiaa. Huomasin vasta ommellessa, että toi harmaa kangas oli jotenkin tosi ohutta ja lötköä. Varmaan aika harvaan neulottu. Toi turkoosi (kotimainen neulos) oli paljon tukevampaa. Kestääkin toivottavasti hetken noissa polvissa. Sitä mulla oli jämäpaloja sopivasti jäljellä. Ompelin pyörylät kiinni yhdellä koneen tilkkuompleleista. Sellasella applikaatioon tarkotetulla pin stichillä.

Korjasin myös yhden vaipan. Ei ookkaan tarviinnu niitä paljon korjailla, onneks. Vasta vaippaa ommellessa huomasin, että kuinka tukeva toi uus kone on verrattuna vanhaan. Ompelin kaikki vaipat alunperin sillä marketin halpiskoneella, mikä mulla ennen oli päivittäiskäytössä. Koneissa on siis eroja...


Tässä vielä näitä kangasostoksia. Ekat on ostettu aikasemmin eurokankaasta, tokat tänään halpuutuksesta.



Tätä sitten tänään vielä jos jaksais...


Tehtävälistalla jumittaa tällä hetkellä:

-tilauskintaat
-peitto pojalle
-peitto itselle
-tikkaus neliöpeittoon
-tikkaukset kolmeen pikkupeittoon
-pikkupeiton tilkkupinta

Hyvää viikon alkua kaikille! Ja hyvää hiihtolomaa niille, jotka sellasta viettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti