perjantai 5. syyskuuta 2014

Epäsymmetrisiä neliöitä

Otsikkoa pohtiessa tuli mieleen, että voiko neliöt olla epäsymmetrisiä... Voi, jos kyse on tilkkutöistä. Edellisen haalariompelun jäljiltä koneessa on edelleen tavallinen paininjalka. Tänään illalla otin itteäni niskasta kiinni ja polkasin seuraavan tilkkutyön käyntiin. Tai on se jo aikasemmin alotettu saksilla, mutta nyt kaivoin leikkurin ja viivottimen esiin. En halua vielä paljastaa kaikkea, mutta tässä vähän esimakua.

Tässä suikaleita leikattuna.


Muut osat leikkasin jo alta pois, että uskalsin suikaloida loput kankaat.


Tälläsiä oli tarkotus tehdä. Epäsymmetrinen neliöhän se siinä. Tää on ihan omasta päästä revitty. Ite laskeskelin palasten koot... Moka tapahtu siinä, että mun paininjalan leveys onkin 8 mm eikä arvioitu 6. Onneks en ehtiny kaikkea leikata ja sen osan minkä jo leikkasin saan käytettyä, kun muistan niistä pienentää saumanvaraa 2 mm muihin paloihin verrattuna. 


Jaa'a. Mitähän näistä tulee... Noh, sen näkee sitten. Syteen tai saveen, nyt ne on tehty.


Pinon kasvaessa osa kankaista loppui kesken. Taidan joutua lisäämään väripalettiin vielä yhden yksivärisen kankaan. Toivottavasti varastosta löytyy sopiva... muistelen, että joku sielä muhii. Nämä on vielä siistimättä.


Ihan näin sivuhuomautuksena toivoisin, että uljaat ameriikkalaiset siirtyisivät käyttämään SI järjestelmää. Rynttyliisan blogissa oli kiva kirjotus asioista/tavaroista, joista ei haluais luopua. Koitan saada oman listani kirjotettua viikonlopun aikana. Ehkä nyt saan sen oikeesti tehtyä, kun oon kirjottanu siitä jo tänne...

3 kommenttia:

  1. Hmmm, mielenkiintoista... Jään odottelemaan lisävihjeitä!

    VastaaPoista
  2. Koska keskineliö ei näissä olekaan ihan keskellä, blokit näyttävät ekstramielenkiintoisilta! Tykkäsin!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Hyvä, että jäitte koukkuun. Tää taitaa olla mun eka mysteerityö. Itsellekin mysteeri vielä!

    VastaaPoista