perjantai 8. elokuuta 2014

Paljon tikkausta

On pikkusen tullu istuttua ompelukoneella. Keksin, että teen valmiiks 4 vauvanpeittoa ens viikon viikonloppuun mennessä. Meillä on sillon lauantaina pienimuotonen sukukokous ja pistän pystyyn oman taidenäyttelyn. Tuotoksista lisää kohta.

Eilen käytiin Mr. solun työpaikan perhepäivänä Viikinsaaressa. Ainoa sadepäivä miesmuistiin. Tietty. No, pikkusolu viihty kyllä hyvin vesilätäkössä ja itellekin hoksattiin ottaa sadevaatteet mukaan. Itselle siis muistettiin ottaa vaatteet, mut pikkusolun vaihtovaatekerta jäi vähän kevyeks. Juoksin sitten vielä matkalle osuneeseen Seppälään hakeen aleräkistä lisää vaatetta muksulle. Vitosella sain trikoot ja hupparin. Ei paha. Sit kassalla oli jotain ulkomaalaisia ostamassa kauppaa tyhjäks. Siinä sitten pahotellen kyselin jonossa, että saisko etuilla kun mulla on vaan 2 tuotetta ja vähän kiire. Laiva kun ei odota... Ihan kiva reissu oli, ei olla ennen käyty Viikinsaaressa. Toki huono keli vähän verotti viihtyvyyttä, mutta muuten matka meni ihan hyvin. Muksut oli nätisti ja meni nukkumaankin kohtuu helposti. Kotonakin oli satanu ja omppuja oli pudonnu ihan sikana maahan. Mä tein tänään ekat soseet ja pistin pussillisen omppusilppua pakkaseenkin. Ampiaisia noissa on kans ihan hirveesti. Pitää kerätä hanskat kädessä.


Niistä peitoista... Ei oo taas meikäläisellä vissiin ihan kaikki muumit laaksossa. Miks piti tämmästäkin hommaa alotella... Ja voin kertoo, että kädet voi tulla kipeeks myös ompelukoneella ommellessa. Tässä nyt kuitenkin tätä megalomaanista tikkaustyötä. Ja siis nää on niitä pieniä peittoja vielä.


Ensin tikkasin kukkia sikin sokin. Toiset kukat on päältä oransseja ja toiset keltasia.


Sitten niitä lehdyköitä ristiin rastiin. Voi olla, että oli viimiset lehdykät... Paras tapa tikata oli piirtää (mulla on haihtuva tussi tätä varten) yks lehdykkä kerrallaan, ommella, piirtää, ommella jne. Sillai sai kaiken tilan täytettyä ja useimmiten järkevästi jatkon seuraavaan lehdykkään.


Tässä takapuoli. Takapuolen tikkaus on kokonaan keltasta. Kangas on hailakan oranssi (ehkä joku lämmin persikka tms.) jos kuvasta ei ihan käy ilmi. Vanhaa, mahtavan pehmeäksi kulunutta lakanaa tämä tausta.


Tänäänkin urakoin. Noi kukat ja lehvät vei monta päivää, joten halusin jotain yksinkertasempaa. Sininen peitto sai pintaansa pilviä. Näitä oli suht nopea tehdä. Sain peiton tikattua tän päivän aikana, mutta kädet ja selkä onkin vähän sit jumissa.


Tästä tuli mun omasta mielestä ihan sairaan hieno. Langan värivalintakin meni just nappiin. Tän peiton sisusta on fleeceä. Olis periaatteessa voinu jättää taustan myös fleeceksi, mutta en tykkää siitä kun se nyppyyntyy peusussa. Tässä on takana myös vanhaa lakanaa. Vieläkin pehmeämpää kuin edellisessä.


Tää on tikattu ihan ilman mitään piirustuksia. Muutama muljahdus sattu matkalle, mutta mä tykkään tästä kuviosta tosi paljon. Jotenkin mun näköstä.


Tätä tehdessä hoksasin, että tässä vapaatikkauksessakin on selkeesti käsiala. Mun pitää koko ajan muistuttaa itteäni tekemään isompaa kuviota, kun oma käsiala menee kovin pipertämiseksi. Hauska nähdä miten tästä vielä kehittyy. Nyt olis vielä yks peitto tikkaamatta ja kaikista reunat viimeistelemättä. Kaiken omenansäilönnän lisäksi...

4 kommenttia:

 1. Hyvänen aika sentään! Kyllä on hianoja! Kova työ tossa tikkaamisessa, mut selkeesti vaivan arvoista. Miten sait ton pilvikuvionkin noin nätiks ilman piirtämistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toi pilvikuvion tikkaus oli hassua. Siihen tuli tosi nopeesti joku lihasmuisti. Heti kun yritti ajatella, että nyt käännyn tonne päin niin meni plörinäks. Parempi vaan antaa käsien viedä.

   Poista
 2. Sinultahan syntyy noita tikkauksia ihan urakalla! Minun pitäisi miettiä mustavalkoisen peittoni tikkausta kaiken marjastamisen ym. touhun lomassa, mutta ei oikein synny ideoita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakoinniks meni taas joo. Mies on lomalla enää ens viikon, joten nyt pitää ommella kone kuumana. Ja toisaalta tykkään myös harjotella mulle uusia juttuja aina aluks enemmän niin tulee paremmin selkäytimeen uudet tekniikat. Mulle iskee kohta mustikkapaniikki. En oo nähny enää kaupan edessä myynnissäkään muita kun pensasmustikoita.

   Poista