perjantai 3. lokakuuta 2014

Runopeitto valmis! - Poem Quilt Finished!

Tänään olikin ompelupäivä. Illan viime hetkillä puristin vielä runopeiton valmiiksi. Reunustin peiton tähtikankaalla. Tämä keksintö on pöllitty Crazy mom quilts -blogista. Toimii mainiosti. Linkitän tekstin myös ameriikan maalle, joten siksi osa teksteistä on myös englanniksi.


Tässä siis valmis peitto vihdoin. Jälleen kuvattuna keinovalossa... Reunus ei tällä kertaa onnistunut ihan niin hyvin, kuin unelmissa, mutta nyt saa olla. Kaks huutavaa mukulaa jaloissa jne. Peiton nimeksi taitaa tulla "Tähtitaivas".

Here's the finished quilt -finally. I had to take pics under artificial lighting again. The binding didn't come out quite as well as I fantasized, but it's good enough. I think I will call this "Starry Sky".


Takaa vielä kerran.

Back of the quilt. I stiched a poem, and stars and loops all over.


Lähikuva muutamasta sanasta.

A close up of few words.


Pesua ja paketointia vaille. Still needs to be washed and wrapped.


Aamulla aloitin verhoiluprojektin. Kaverilla oli 2 tällästä lastentuolia, ja ne on vähän nuhjaantuneen näköset. Toinen on tämä lego punanen ja toinen lego sininen.

A small upholstery project finished for a friend. New chair covers and 2 pillow cases, all from the same fabric.


Verhokangasta oli jäänyt yli, joten pistin siitä tulemaan uudet päälliset. Vanhat päälliset on jätetty paikalleen ja uudet on vaan tyynyliinatyyliin vedetty vanhojen päälle. Ne on helppo poistaa ja pestä. Verhokankaan alla on valkaisematon puuvillakangas (vähän vahvempaa kuin pelkkä lakanakangas), ja näiden kahden välissä muutama liimanauhakaistale silitettynä kiinni. Ajattelin, että sillai ehkä kestäis paremmin. Vaikka epäilen, että lapsi ei saa kankaita rikki ennen kun kasvaa liian isoksi näihin tuoleihin. Pelkästä verhokankaasta ois näkyny kirkkaat värit läpi, mutta nyt ei näy yhtään. Näistä tuli ihan kivat. Kangasta sain vielä venytettyä kahteen tyynyliinaankin. Nyt on huoneessa kaikki kamat samasta kankaasta...
5 kommenttia:

 1. So cool that you stitched a poem! Great work!

  VastaaPoista
 2. Very cool idea to stitch the words into the quilt, and good job with the chair too!

  VastaaPoista
 3. Beautiful projects! I especially like the animal print on the chairs.

  VastaaPoista
 4. Runopeittoidea on tosi hieno, sinulla on muutenkin kivoja tikkausideoita. Tykkäsin ehdottamastasi käsien tikkaamisesta vauvanpeittoon, idea on mietinnässä.

  VastaaPoista
 5. Thank you all for visiting my blog and leaving a note! Thank you for your kind words.

  Kiitos kommenteista. Myös Marle jätti kommentin, mutta sitäpä ei täällä näykkään. Mitähän hitsiä. Sähköpostissa kyllä näkyy. Onko muilla ollu samoja ongelmia?

  Tiinetei, piilotin tämän peiton tikkaukseen yhden oman kädenjälkeni :) ja myös lapsen "teemaeläimen". Jotain spesiaalia...

  VastaaPoista