keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Mitähän sitä taas tänäänkin söis?

Mä oon tainnu täälä jo julistaa moneen kertaan, että keittiöhommat ei oo niitä kaikkein mieluisampia meikäläiselle. Valitettavasti joka päivä pitää syödä ja vielä moneen kertaan. Olisin todella iloinen avaruuspilleristä, syömisen valinnaisuudesta tai isosta lottovoitosta, jolla voisin palkata itselleni/perheelleni kokin. Mr. solu inhoaa ruuanlaittoa ihan yhtä paljon. Onneksi viimeaikaiset pihviharjottelut on tuonut jotain valonpilkahdusta keittiöön. Ei tosin lompakkoon... Samat ruuat pyörii ees ja taas ja niitä rehujakin syödään ihan liian vähän.

Aivosolun keittiökulmauksessa on kuin onkin kunnostauduttu jo aiemmin tällä viikolla. Tein jo bataattikeittoa. Tai siis bataatti-sipuli-porkkana-perunakeittoa. Nyt saa kaupasta taas kotimaista kaalia, joka vois täydentää sitä muuten melko köyhää tomaatti-kurkku rehuvarastoa. Kaalisoppa tai -laatikko ei kyllä todellakaan tee tuloaan tähän talouteen, joten pitää kai syödä se salaattina. Joskus porukoilla tehtiin kokeeksi coleslaw salaattia ja sitä kokeilin tehdä tänään. Ärsyttää vaan, kun en kaupasta löytäny kotimaisia porkkanoita. Sen siitä saa kun haluaa tehdä sapuskaa eri sesongin kasveista... Toivottavasti jaksan vielä myöhemmin venyä niihin jauhelihapihveihin/pulliin, ettei illalla syödä pelkkää coleslawia. Halusin kuitenkin tehdä salaatin jo maustumaan iltaruokaa varten. Sitäpaitsi oon keksiny miten pikkusolu viihtyy yksinään hetken. Antaa sille pätkän porkkanaa kaluttavaks. Kaikki ongelmat oikeesti ratkee ruualla!

Tässä nyt muillekin ohjetta, jos haluutte kokeilla. Tää on muistaakseni netistä joku kokoelma eri ohjeista. Periaatteella helpoin mahdollinen eri reseptien yhdistelmä. Makutuomio tulee kyllä vasta myöhemmin, mutta pienen maistelun perusteella ei tähän varmaan kuole. Alkuperäinen ohje on 2 kertainen, mutta en nyt kokeiluun halunnu mitään hehtaarisatsia niin tein vaan pienemmän. Ja Mr. solu kyllä jo eilen ilmotti, että se ei tykkää coleslawista...


1. Ota isompi kulho. Ihan oikeesti, toi kaali vie paljon tilaa!
2. Silppua 250 g kaalia. Ite vetelin juustohöylällä, koska haluan salaatista mehukasta enkä mitään halkoseosta.
3. Raasta sekaan pari porkkanaa. Ei ollu kovin isoja.
4. Sekaan 1 dl majoneesia (itse tartuin kevytversioon).
5. 1 rkl omenaviinietikkaa
6. Hyppysellinen sokeria
7. Maun mukaan suolaa ja mustapippuria.

Sekoita ja maista. Lisää mausteita tarvittaessa ja jätä jääkaappiin vetäytymään. Maut tulee ajan kanssa ehkä paremmin esille, joten lisämaustamisen voinee jättää myöhempäänkin. Ei tää nyt varmaan ton majoneesin takia kaikkein terveellisintä salaattia oo, mut on siinä ainakin kuitua. Ja sitä kotimaista kaalia.

Jostain syystä mun tekee ihan hirveesti mieli voisilmäpullia. Saa nähdä koska himo yltyy niin isoksi, että sellasetkin vielä pyöräytän. Mmm. Coleslawia ja voisilmäpullia...

1 kommentti:

  1. Mää just tännään kans miätein voisilmäpullia. Tota sun ohjettas tairan kokkeilla joskus, soppii karppaajallekki (toisin ko ne pullat). Tein tännään moussakaa, mun lempiruakaa. Sitä en kyl suasittele tekemään jos ei niin ruuanlaitosta tykkää, itteeki vähä se ärsyttää. Mut fenkolisosesoppa on helppo ja hyvä, meijän nirso äSsäki jopa syä sitä hyvällä halulla.
    800g fenkolia silputtuna kuullotetaan pannulla voissa, 800g kesäkurpitsaa raastetaan ja 1 sipuli silputaan ja laitetaan kattilaan, plus pari valkosipulinkynttä, vähä valkopippuria, paketillinen Koskelaskijaa, kasvisliämikuutio ja 1/2 litraa vettä. Ja sosesoppa ko on kysseesä, ni piänen keittelyn jälkeen soseutettaan.

    VastaaPoista