keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Erilaista pientä

Ihan hirveesti en oo nyt muuta väkerrellyt, kuin käynyt kutomassa saalia. Yleensä lähden pikkusolun päikkäreiden aikaan kutomaan. Sitten tulen kotiin kun pikkusolu ja Mr. solu heräävät välipalalle. Aamu menee yhteistouhuissa ja samoin ilta. Pienessä päikkärihetkessäkin homma kyllä edistyy, mutta muuten ei sitten paljon tulekaan askarreltua...

Tänään huomasin, että nukkumatin (nimi epävarma) lehdet on alkaneet menettää väriä. Tai siis osa lehdistä. Minä luulin tätä kasvia kaiken kestäväksi, rikkaruohokaliiberin olioksi. Näköjään mulla ei ole tippaakaan viherpeukaloa... Mahdoinkohan hukuttaa sen viime kastelukerralla? Yritin kyllä kouluttaa sitä pärjäämään kokonaan ilman vettä... Eka kuva salamalla ja toka ilman. En osannu päättää kummassa ongelma näkyy paremmin. Leikkasin kellastuneet lehdet pois. Katsotaan miten kasvi jatkaa eloaan. Sitkeä se kyllä on, kun on näinkin kauan meikäläisen "hoivissa" selvinnyt...Niitä vaippojakin pitäis tehdä... Kovasti koitin aloittaa isompien vaippojen tekoa, mutta vähän on vielä matkaa valmiiseen tuotokseen. Eka on aina vähän hankala, kun ei ole varmuutta mitoista ja mallista. Toki jotain suuntimaa on, enää ei tarvii alottaa ihan puhtaalta pöydältä, mutta valmiiden kaavojen kanssa olis silti helpompaa pelata. Ekaa pitää sitä paitsi kokeillakin ennen kun uskaltaa tehdä parikymmetä kappaletta... Tässä koitin vähän hahmotella uutta kaavaa. Tällä hetkellä käytössä olevien vaippojen kaava on päällä ja tiimaimu sivussa. Kauheen kokonen tollai tasossa, kun ei oo mitään kuminauhoja mytyttämässäkään. Joitain ompelu-, ja tarrateknisiä muutoksia tulee näihinkin vaippoihin taas verrattuna edellisiin. Näiden tekeminen pitääkin ajoittaa ilta tai päivä aikaan, kun päikkärit häiriintyy jos kovasti surauttelee. Yöunia ei niin tunnu häiritsevän, kun laittaa oven kiinni.


Tässä vähän kankaita. Parhaat PUL kankaat on olleet lintukuvioinen ja sienikuvioinen. Mustasta lampaasta, tai siis koko kankaasta värit haalistuu heti ekassa pesussa aika paljon. Pinkki pallokangas on muuten hyvää, mutta ei jousta (netistä taas tilattu, luulin olevan samanlaista PULlia kuin muutkin...) yhtään. Kyllä siitä silti vaippoja saa tehtyä, ne vaan ei ehkä mene niin kauaa kun ei anna periksi. Sisäpuolelle tulee eurokankaan palalaarista ostettua urheilukangasta, joka on osoittautunut parhaaksi materiaaliksi coolmaxin ja fleecen sisältävässä vertailussa. Päivällä muistin myös, että sain pari urheilupaitaa kierrätettäväksi, joten ne menee vaippohin ensimmäisenä.


Projektista sen verran, että ensimmäinen saali on jo yli puolen välin. Varmaan viimeistään viikonloppuna saan sen pois puista ja "pääsen" uudelleen niisimään lointa... Taas kerran tulee mieleen, että suunnitellakin vois vähän paremmin, mutta eipä oo ennenkään ollu mun juttu.

Tässä saalin mustikkaista keskiosaa.


Taiteellisempi kuva.


Tässä reuna. Vähän niinkun mustikkaiset sormet ja jotain vihreitä roskia ämpärissä?


2 kommenttia:

  1. Huomasin nyt vasta nää sun vaippapostaukset. Nää on näemmä siltä ajalta ko meillä ei netti toiminu. Pakko oli viälä kommentoira tähänki, sää varmaan pirät mua jo stalkkerina ko koko ajan täälä huutelen. :-)

    Tota kasvia sanotaan kans nukkumaijaks. En olis viälä hualestunu, talvella ussein kasvit kellastuttaa lehtiäns. Jos se on ollu sulla jo kauan, ni onhan jotkut oksat vaan saattanu tulla tiäns päähän. Enemmän olisin hualissani, jos lehtiin tulis laikkuja tai sitten kaikkien lehtien reunat ruppeis ruskettummaan.

    VastaaPoista
  2. Huutelu ei haittaa, kiva vaan lukea kommentteja. *köh köh* Muutkin lukijat voisi aktivoitua! Enemmän mä pidän stalkkereina noita robotteja joiden kommentteja saan siivota koko ajan yhdestä postauksesta. Muutin sen postauksen nimenkin jo kokonaan suomeksi. Toivon, että robot ei enää löydä sitä.

    Näyttää ainakin vielä tuo kasvi tuossa sinnittelevän, juuri suunnittelin sen kastelua, mutta en jaksa nousta... Jääköön huomiselle.

    VastaaPoista