torstai 7. helmikuuta 2013

Isomman vaipan kokeilukappale

Eilen illalla vielä sain sen verran inspiraatiota, että aloin tehdä uutta vaippaa. Eilen siis tein, tänään testasin ja korjasin, ja huomenna on taas luvassa lisää testausta. Tänään alkoi jo epäilyttää, että tulikohan siitä sittenkään riittävän pitkä... Seuraavassa kuvakoostetta projektin etenemisestä.

Kankaiksi valikoituivat pinkki pallo PUL ja vaaleanpunainen vanha urheilupaita. Tarraa nyt sattui olemaan mustaa, joten siitä sitten... Isoltahan tämä näyttää edelleen ilman sivukuminauhoja.


Tässä näkyy vähän kiinnitystarraa. Siitä tuli liian pitkä, joten sitä jo tänään lyhensin. Kiinnitystarrat on tällä kertaa vaakasuorassa, koska nykyisillä vaipoilla tuntuu, että juuri kiinnitystarrat kinnaa ja saattaa jopa irrota kun pikkusolu liikehtii.


Vaippamannekiiniksi löytyi jälleen valkoinen karhu, mutta tällä kertaa vaippa hiertää jo alaleukaa... Taitaa mallinura olla tällä erää ohi. Kiinnitystarrat saa alussa limittäin, ennen kuin pikkusolu taas kasvaa ja kohta tarrat ei mee enää ollenkaan kiinni.


Lähikuvaa korjatusta kiinnitystarrasta. On se pitkä edelleen, mutta huomenna vasta selviää pitääkö vieläkin lyhentää. Tästä vaipasta tulikin haaroista aika leveä. Sitä tuskin alan korjata, koska pitäis irrottaa kuminauhatkin, mutta seuraavia yritän varmaan tehdä kapeammiksi.


Pesutarra on puoliksi vaipan puolella. Voi olla, että siirrän sen sinne kokonaan. Oon vaippoja ommellessa todennu, että irralliset tarraosiot säästää runsaasti kangasta. Ei tarvii tehdä sivuttaissuunnassa niin leveää palasta, ja tarraosat tulee pienistä jämistäkin. Enemmän vaippoja ja jämätkin käyttöön - win-win. Aikaa tekemiseen menee vähän enemmän, mutta en ole laskenut työajalleni arvoa. Suurin meno syntyy tässä tapauksessa kuitenkin materiaalista.


Ihan aluks ompelin tiimaimuja vanhoista t-paidoista suuremmin miettimättä esteettisyyttä. Sen katsoin, että valkosta kangasta ei tulis ihan päälimmäiseks... Myöhemmin vaippoja ees taas vääntäessä oon todennu, että on kivampi, jos imut on värillisiä, kuvallisia, ruudullisia tai raidallisia. Sen takia koitan nykyään pelastaa kaikki vähänkin kuvalliset imuiksi menevät paidat ja kankaat. Pistän niitä sitten päälimmäiseksi. Tänään ompelin vielä yhden uuden tiimaimun uuteen vaippaan. Pyyhkeitä pitää vielä teurastaa taittoimuiksi. Musta on jotenkin hauskaa, että imussa lukee love. Näitä on toinen vielä tulossa. 


Oon aina tehny uusiin vaippoihin uudet imutkin, vaikka periaatteessa ne vanhatkin kävis. Syystä että; pienempien vaippojen imut on kuitenkin vähän liian pieniä. Joko liian lyhyitä tai liian kapeita. Toiseksi; kun kerran olen valmis vaippoja muille lainaamaan niin on kiva antaa aina koko setti kerralla. Sitten jää itselle vielä käytettäväksi oma (isompi) paketti. Kolmanneksi; vaihtelu virkistää! Kiva välillä pestä uuden näköistä tavaraa, kun noita nyt käytössä olevia vaippoja on kohta vuoden kattellu...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti