Tässä perunat uunikäsittelyn jälkeen. Meinas käydä ohrasesti, koska kaikki vesi on padasta haihtunut. Pikkusolun porkkana ja palsternakka oli näköjään vähän turhan kuumassa turhan kauan. Mutta ihan hyviltä ne maistu. Porkkana oli suorastaan erinomainen ulkonäöstään huolimatta ja palsternakasta sai lusikalla kaivettua sisustan, vaikka olikin vähän kuivahtanut. Perunat oli tosi hyviä. Tällä kertaa laitoin ne uuniin jo vaikka sielä oli vielä hiillosta. Oli varmasti riittävän kuumassa. Ja todellakin riittävän kauan, vähän vähempikin ois varmasti riittänyt, mutta ens kerralla vähän enemmän vettä pohjalle niin ei haittaa vaikka ois kauan.
Ja tässä kala uunin jälkeen. Suolataan kala nykyään lautasella vasta, kun sillon sitä suolaa tarvii paljon vähemmän. Se kun maistuu siitä pinnasta heti... Inasen oli tämäkin kauan uunissa, mutta eipä juuri haitannut. Ei ollut ihan super kuiva. Hyvää oli.
Niistä porkkanoista mulla ei oo kuvaa, mutta porkkanasiivuja kattilaan ja keitetään ne pehmeäksi. Öljyä, suolaa ja pippuria maun mukaan ja suihin. Nam. Taputan itseäni selkään, koska vaihteeksi onnistuin, ja tätä on vielä huomiseksi. Ei tarvii aamulla alkaa laittaan ruokaa! JES!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti