tiistai 12. helmikuuta 2013

Mitä tänään syötäisiin?

Tänään oli taas aika lämmittää leivinuuni. Koska inhoan ruuanlaittoa niin ajattelin yhdistää hyödyn ja huvin. Tämä on vähän niinkuin päiväuniruokaa, mutta vähän jatkettuna. Edelleen pääosassa on sangenjoku kalkkuna. Ajattelin myös tehdä samalla uuniperunat. Tässä perunat pestyinä padassa ennen uunia ja kalkkuna suolattuna ja pippuroituna ennen uunia.Pikkusolulle piti välipalaakin taas värkätä, ja menu koostui tutusta ja turvallisesta luumu-mustikka-vadelma sörsselistä jugurttiin sekoitettuna. Siskon kanssa löydettiin viime kesänä yks paikka, jossa kasvoi paljon keltaisia vattuja. Punaiset on vissiin nyt pakkasesta loppu (en ole kovasti kyllä penkonutkaan), joten nyt sit on keltasta tiskiin. Ei oo ihan niin makeita kun punaset. Me siis harrastetaan vaan villivattuja.


Aikuisille jälkiruuaksi oli luvassa mansikka-banaanipirtelöä. Islannissa opin syömään Skyriä. Melko kallista, mutta kun oon siihen tottunu niin sitä tulee syötyä.


Tässä kalkkuna uunin jälkeen. Tällä kertaa erittäin onnistunut yksilö. Ei ollu liian kauan uunissa niin kun viimeks. Mr. solu unohti ottaa edellisen kalkkunan uunista illalla ja lintu oli lämmössä noin 12 tuntia. Oli vähän kuivaa, mutta ei palanutta. Tämä kuitenkin mukavan mureaa ja mehevää. Vähän heitin öljyä pohjalle niin ei jää kiinni.


Tässä uuniperunat uunin jälkeen. Paremmin ois voinu onnistua. Taisi olla liian kiinteitä perunoita uuniin, jäi vähän koviksi keskeltä. Tai sit ois pitäny olla tooooosi paljon kauemmin uunissa. Noh, niistä mitä jäi tulee huomenna sit paistettuja pottuja. Näihin sitten jotain lisäkettä... salaattia, raastetta, paistettuja porkkananpaloja tms. Ois kyllä voinu heittää pari porkkanaakin tonne pataan samalla kertaa. Ehkä sit ens kerralla.


Tässä pirtelö valmiina. Nam.


1 kommentti:

  1. Hitsi ku semmonen leivinuuni olis kiva. Määki teen paljo pirtelöitä. :-)

    VastaaPoista