keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Sormusneulatyynyjä

Viimeksi killassa yksi osallistuja esitteli sormusneulatyynyn. Kyllähän niitä on aikaisemminkin aina jossain vilahtanut, mutta nyt vasta kolahti. Ruuanlaitosta jäi pari pientä kermapurkin korkkia, joten päätin minäkin kokeilla. Näistä tuli aika herkullisen näköiset! Korkki on siis neulatyynyn pohja, johon tehdään 2 reikää kuminauhaa varten. Sormuksen "kivi" on halkaisijaltaan 8 cm ympyrä, joka on kurottu reunasta kiinni ja täytetty vanulla. Koko komeus liimataan korkkiin. Häivytin vielä korkin reunat nauhalla, mutta se ei ole välttämätöntä. Pisin aika kuluu liiman kuivumista odotellessa, mutta muuten on hauska ja nopea homma. Punaiseen tuli vähän napakka kuminauha, mutta sitä voi pitää lähempänä kynttä tai vaikka pikkurillissä. Seuraavia korkkeja odotellessa.


3 kommenttia:

  1. On komeat timantit! Kiitos kermapurkinkorkkivinkistä! Olen nähnyt näitä tehtävän pikkuruisten alkoholipullojen metallikorkeista ja niitä odotellessa olen heittänyt vaikka miten monta kerman korkkia roskiin. Onko nuo nuppineulat ihan normaalin mittaisia?

    VastaaPoista
  2. Myös maitopurkkien korkit käy! Ne on vähän isompia, joten voi olla että tarvii isomman kangaspalan. Nuo nupparit on ihan peruskamaa. Nuo on pistetty suunnilleen suoraa alaspäin. Syvemmälle menee jos pistää vinoon...

    VastaaPoista