tiistai 12. syyskuuta 2017

Piti tulla patalappu - It was supposed to be a potholder

Vihdoin minäkin pääsin mukaan höyheniin (muutenkin kuin tikkauksessa). Kaivoin esille Anna Maria Hornerin ohjeen (saa ilmaiseksi täältä) höyhenten tekoon. Tarkoitus oli aloittaa joululahjojen teko ja tehdä höyhenillä koristeltuja patalappuja. Yksi höyhen on tosi pitkä, joten lyhensin kaavaa vapaalla kädellä. Samoin myös kavensin. Sukelsin taas jämäsoiroihin ja aloin hommiin.

Tein reteästi heti kolme höyhentä kerralla. Sitten kun olivat valmiina niin kävi selväksi, että ei niistä patalappuja tule. Ehkä tabletti. Höyhenet olivat siis edelleen aivan liian isoja. Kaikenlisäksi tähän hommaan hyvin sopiva taustakangas loppui. Hitsi, olisi pitänyt ostaa enemmän. Noh, kai niitä kankaita tulee uusia... Mietin hetken mitä höyhenistä sitten tekisi. Pienellä purkamisella ja säätämisellä sain suunnilleen sopivan palan koristetyynyyn. Tässä minun ihka ensimmäinen tilkkukoristetyyny.

I finally got on board with Anna Maria Horner's feathers. I wanted to start christmas gifts early and make some pot holders. I made the pattern smaller than the original... but obviously not small enough! I wanted to put 2 feathers into one pot holder, but the size was more like a table topper... So, since I made 3 feathers at once, I rearranged all of them into same piece and ended up with a pillow. The backing came from my husband's ripped jeans. I took a piece of the leg and sewed on a zipper facing the inseam. After that I used a seam ripper to open the seam. The easiest invisible (it would be invisible if the pillow inside wasn't so big...) zipper I have ever installed. I wanted the edge to pop, zing and zap so i bound the pillowcase with a bright turquoise. Now I just need to try to do those pot holders again...


Tykkään tästä väriskaalasta ihan tosi paljon! Tikkauksesta ajattelin, että vedän 2 kertaa kaikkien höyhenten ympäri. Sitten mietin hetken ja vedin kolmannen kerran. Sitten päätin tikata taustan hengiltä, niin kuin tyyliin kuuluu. Mr. solu oli ystävällinen ja lahjoitti askartelutarkoituksiin rikkinäiset farkut. Leikkasin lahkeesta sopivan pätkän, leikkasin pois paksun sivusauman ja tein avatusta lahkeesta taustan. Vetskarin ompelin yksinkertaiseen sivusaumaan. Ompelin vetskarin niin, että kohdistin ketjuosan sauman kohdalle, ompelin kummaltakin puolelta kiinni ja sen jälkeen vasta ratkoin oikealta puolelta sauman. Maailman nopein vetoketjun asennus! Periaatteessahan se on näkymätön, mutta kun tyyny on niin pinkeä niin se vähän irvistää. Reunoille halusin jotain, joka sanoo zing, pop, bädäng! Löytyi kirkas turkoosi. Ainakin se sanoo zing ja pop, mutta siitä bädängistä en oikein tiedä... Tyynyn sivu on noin 37 cm ja sisään ahdoin varmaan 50 cm tyynyn. Siksi tapaus on kovin pullea, mutta en tykkää litteistä koristetyynyistä, joten ihan hyvä vaan.Noooin pullea. 


Katsotaan nyt sitten niitä patalappuja uudemman kerran...

2 kommenttia:

  1. Pirtsakat sulat. Kaunis tyyny tikkauksineen.

    VastaaPoista
  2. Super cute, love the colors of your feathers! Great for a scrap buster project.

    VastaaPoista