sunnuntai 18. helmikuuta 2018

DIY tikkaussabluuna

Aah. Viikonloppu rauhallista ompeluaikaa. Kumma juttu, kun projekteja valmistuu, kun saa rauhassa ommella 10 h päivässä... Kaveri rakennuttaa taloa ja muutto alkaa pian lähestyä. Ajattelin tehdä tupaantuliaislahjaksi muutaman tilkkutyön. Lapsille valitsin projektiksi tyynynpäälliset. Voivat käyttää koristetyynynä tai vaikka lattiatyynynä... Väritoiveena vanhemmalla tytöllä oli EI PINKKIÄ tai punasta, mutta sininen ja turkoosi on tän hetken lempparit. Kaivoin varastostani kaikki siniset ja turkoosit ja tein tilkkupinnan niistä. Pari avaruusalusta pääsivät ilostuttamaan tilkkupintaa. Tässä näkyy valmis tikattu tilkkupinta. (Kännykkäni ei näköjään millään pysty ottamaan kokonaisuudessaan teräviä otoksia sisätiloissa...) Olen halunnut kokeilla kyseistä tikkausta jo pidemmän aikaa, mutta se on työläs, koska pitäisi merkata kokonaisuudessaan. Päätin kokeilla tikkausta tälläiseen pieneen tilkkupintaan ja keksin siihen oivan kikan, ettei tarvinnut merkata kankaaseen.


Piirsin koneella mutkan, monistin sitä ja siirsin sopiviin kohtiin. Tulostin A4 kokoisena, koska sen isompaa ei kotikoneilla saanut tähän hätään ulos. Näitä olisi voinut tulostaa useamman, leikata ja liimata, mutta ajattelin sen olevan hankalaa. Sen sijaan otin voipaperia ja kynän ja piirsin kuvion isommalle paperille.


Tämäkään ei peittänyt koko tilkkupintaa joten piirsin kahteen paperinpalaan. Toiseen ei tarvinnut piirtää kuin puolet. Kohdistin aaltoja piirtäessä silmämääräisesti paperin alle.


Sitten kiinnitin paperin ja tilkkukakun hakaneuloilla yhteen ja ompelin paperin läpi viivoja seuraten. Kun ensimmäinen paperi oli tikattu, kohdistin toisen ja jatkoin.


Tässä kokonaan tikattu luomus. Paperin nyhtämiseen menikin sitten vähän enemmän aikaa, mutta olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Ei tällä menetelmällä kyllä paljon isompaa pintaa tikata, mutta tähän sopi loistavasti.

 


1 kommentti: