sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Palsternakkakeitto

Mulla on taas joku sosekeittomoodi päällä. Varmaan siks, että sitä voi pakastaa. Viikonloppuna iso satsi pakkaseen (ja nyt voi vielä hyvin jäähdyttää sen ulkona) ja viikolla ei tarvii tehdä päivällä ollenkaan ruokaa. Paitsi ehkä pikkusolulle sillon tällön. Se kyllä syö keitoksiakin, varsinkin jos on raejuustoa. Kaikki kelpaa kun on raejuustoa. Kokeilin ekaa kertaa tehdä palsternakkakeittoa, kun törmäsin kaupassa isohkoihin palsternakkoihin. Olivat ruotsalaisia, mutta edes melkein lähiruokaa... Ohje oli taas vapaa sovellus erinäisistä lähteistä saadusta inspiraatiosta. Se meni jokseenkin näin:

4 palsternakkaa
1 peruna
1 sipuli (purjo ois ehkä ollu tähän parempaa, mut ei nyt ollu kotona)
1 kasvisliemikuutio
noin 100g viola yrtti tuorejuustoa (voi korvata ruokakermalla)
tilkka maitoa

Keitin perunan, sipulin ja palsternakan pehmeiksi vähässä vedessä liemikuution kanssa. Siitä sauvasekottimella soseeksi ja tuorejuusto kehiin. Maitoa laitoin vähän siksi, että vettä oli tosi vähän ja keitto oli tönkköä. Sitten vielä kuumennus. Makutestin jälkeen vähän pippuria ja suolaa.

Valitettavasti kuvaa ei nyt näköjään heru tähän postaukseen, koska en saa niitä jostain syystä ladattua. Blogger on kyllä käyttäytyny tänään muutenkin vähän omituisesti, eli ehkä vika on siinä. Koitan myöhemmin uudestaan. Kävin tänään ulkonakin kuvaamassa, mutta nekin kuvat jää nyt tuonnemmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti