lauantai 3. lokakuuta 2015

Verhot

Kaveri halus vanhoista verhoista uudet. Vanhat oli pitkät sivuverhot ja uudet piti olla yläkapat. Sellasta maalaisromantiikkaa oli haussa. Sellasta sisustuslehtityyliä, mutta täältähän sitä pesee. Nää on tekeytynyt jo aika kauan, mutta vihdoin sain valmiiks. Kangas oli vähän hankalaa, kun rispas niin kovasti. Ei ole oikeesti pellavaa vaan jotain sekotetta. Verhon alaosaan keskelle tuli pitsi (joka löyty mun varastosta, jes) ja ylälenksuihin tulee vielä napit (joita myös ehdotin varastostani). Kaveri halus laittaa napit itse niin laitoin vaan mukaan katottavaks, että kelpaisko. (Mun teksteistä alkaa vaikuttaa, että mulla on aivan valtava varasto kaikkea. Ei sitä ehkä kyllä parane kieltääkään...)

Nää on tehty vähän sillai mennessä soveltaen. On esimerkiks leikattu loimen eikä langan suuntaan, koska niin päin sai tehtyä yhtenäisistä palasista kaikki verhot. Pitää vielä tarkistaa. että roikkuvat suorassa jahka saavat ripustettua. Aika paljon sain käytettyä hyväks vanhoja reunapäärmeitä ja onneks on saumuri niin sain loputkin tehtyä kohtuu nopeasti. Ripustuslenkkeihin meni eniten aikaa. Verhoja on kolme ja yhteensä pituutta 5 m. Aikaa kokasteluun meni 5,5 h, kun arvioksi sanoin 6 h. Pitäs muutenkin enemmän muistaa kattoa kelloa, kun tekee näitä. Tai ehkä ei kannata. Alkaa vaan ketuttaa. Tässä vielä kuva valmiista verhoista, kun mallasin niitä vähän ripustettuna pieneen puukeppiin meidän keittiössä. Hyvä, että saatiin taas vanhoille tavaroille uutta elämää.Lördag på listan näyttää nyt seuraavalta:

1. Hartiahuivi. Valmis
2. Tilaustyö. Pitsiverhomuokkaus. Valmis
3. Liukuväripeitto .Valmis
4. Miesten sukat kolmella langalla. Valmis
5. Muutamat pikkusolulle valmiiks leikatut housut odottamassa ompelua. Valmis
6. Sadesuoja peräkärryynValmis
7. Lasten villasukat ja pipot. Valmis
1. Tähtitilkkupinta valmiina. Tikattu, odottaa kanttia
2. Musta tähtipeitto. Odottaa vanua, taustaa ja tikkausta.
3. Lippunauhatilkkupinta valmiina. Odottaa vanua, taustaa ja tikkausta. Odottaa tikkausta.
4. Sininen tähtipeitto. Odottaa vanua, taustaa ja tikkausta.
5. X määrä lahjotuspeittoja. Paloja leikattuna vaikka kuinka paljon.
6. Karapeitto. Palat leikattuna tilkkupintaan.
7. Jämäpalapeitto. Vasta aloitettu.
8. Virkattu matto. Piti tulla siskolle, mutta laitto lusikat jakoon, joten en tiedä mihin tulee. Riemun kirjava, 9i nyt kovaa rutistusta vaille enää.
10. Enkelitilkkutyö aloitettu. Paper piecing on työlästä ja tylsää. Odottaa inspiraatiota ja ehkä myös uutta suunnitelmaa.
11. Virkattu tunika. Into lopahti kun en saanut hihoja sopimaan. Hihoja ja reunavirkkauksia vailla.
12. Merkattava pöytäliina, ikuisuusprojekti. Neljäs vuosi kohta täynnä. Välillä ehtii tätäkin, mutta harvemmin kyllä.
13. Neulakintaat

Kohdat 1-6 on sellasia kohtuuajassa toteutettavia. Loput taitaa olla ikuisuusprojekteja. Mutta kyllä tästä sillai itelle vähän parempi mieli tulee, että oon mä jotain saanu aikaseks sen jälkeen kun listan ekan kerran kirjotin. Sen lisäks noi keskeneräset on jopa määrällisesti vähentyneet (tosin se ei ehkä ole pysyvä olotila). Kaikki alle 15 keskeneräsen projektin on positiivista. Ja hyvä on myös se, että kaikki jäljellä olevat ei oo niitä ikuisuusprojekteja, eli voin vielä tehdä muutakin kun merkata pöytäliinaa pelkästään seuraavan vuoden. Hah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti