maanantai 25. tammikuuta 2016

Kun hermo meni punaseen

Joulu oli ja meni. Ostin edelliseks jouluks meille sohvatyynyihin punaset päälliset. Ne oli sujuvasti koko vuoden (vai oliko jopa kakskin) tyynyissä, mutta nyt meni hermo. Rajansa se on joulunpunasellakin. Mulla on vähän hintsusti vaihtoehtoja sohvatyynyn päällisiks. Meinasin ensin, että teen sellaset. Sitte meinasin jo ostaa, mut en löytäny sopivia. Sitten juhlittiin pikkusolun synttäreitä ja jotain piti keksiä. Kaivoin kaapista vanhat kapiot ja pistin ne parempaan käyttöön. Isothan ne näihin tyynyihin on, mutta päätin, että ei haittaa. Ne on ainakin vaaleet.

Takana näkyvä vaaleanpunaraidallinen on molemmista päistä auki. Niitä on 2 samanlaista. Edessäolevassa liinassa on reikäkirjontaa. Sitä en oo vielä kokeillu. Se voiskin kyllä olla tän vuoden uus opeteltava tekniikka. Muinaisen esi-isän nimikirjaimetkin löytyy. Kyseistä tyyppiä en ehtiny koskaan nähdä, mutta kiva, että on hengessä mukana.


Yksi pitsityynykin oli kaapissa vailla tyynyä. Pikku hiirulainen sai siitä sopivan sängyn. Tilkkupeittoja on sohvalla nyt ainakin 3. Yhdet lapsille ja yksi minulle.


Tikkaus etenee hitaasti. Perus meikäläistä; tikataan niin paljon kun vaan mahtuu! Ehkä tämä ennen juhannusta valmistuu.


3 kommenttia: