lauantai 2. tammikuuta 2016

Uusi vuosi ja vanhat projektit

Hyvää uutta vuotta kaikille! Meikäläinen olikin töissä kaikki välipäivät, joten harrasteluun ja bloggaamiseen ei oikein riittäny energiaa. Sain kuitenkin tehtyä melkein parin viikon tunnit muutaman päivän panostuksella. Tänään onkin sitten ollut sisustus, järjestys ja harrastuspäivä.

Aamulla haettiin eteiseen uus matto. Mun tekis mieli räjäyttää koko eteinen, mutta se lienee vähän liian iso toimenpide tähän väliin. Ja oikeestihan mun tekis mieli laajentaa meidän taloa, vaikka ei se tila nyt niin kortilla vielä ees ole... Mutta, uus matto siis. Toivottavasti se riittää tekemään eteisestä toimivamman. Varmasti! Sen lisäks askartelin uuden naulakon eteiseen. Siihen kamat löyty kotoa valmiina, keräiltynä ties mistä, mutta nyt sain aikaseks kasata sen.

Kauheesti se myyjä olis meidän kuraeteiseen myyny karvamattoa... Mutta pitäydyin nyt kuitenkin tälläsessä helpommin puhdistettavassa. Vaalea kausi selkeesti jatkuu edelleen... Meillä on ollu eteisessä ennen pari kolme pienempää mattoa, mutta tämä on nyt yksi iso.Tässä on naulakko. Oon koittanu kattella sellasta naulakkoa, jossa olis kunnon koukut. Nykyään vaan on paljon tarjolla sellasta modernia, matalilla koukuilla varusteltua versiota, mutta tämä on pääasiassa lasten repuille ja muillekin kasseille, joten koukuissa pitää olla kunnon mutka. Koukut on jostain vanhoista imukuppikoukuista (jotka ei edes ilman painoa pysyneet kiinni missään), joista heivasin kupit mäjelle ja säästin koukut. Nyt niille on vihdoin käyttöä. Kiinnitin ne listaan siks, että seinään tuli vaan kaks reikää neljän sijaan. Tyylisuuntana jotain industrialin ja kotikutoisen välimallia.


Ompelukoneella istuin sen verran, että sain vihdoin nämä omenankarat valmiiksi tilkkupinnaksi. Silitys kylläkin jäi toiseen päivään... Olin alunperinkin ajatellu ommella ilman nuppineuloja ja Tilkunviilaaja tuuppas mulle jonkun youtube videon aiheesta (jota en tähän nyt just löytäny) joka vahvisti epäilykseni, että kyseinen tapa on ihan mahdollinen. Itse ompelujärjestys ei ole se jonka suunnittelin, mutta en halunnu alkaa purkaa. Riittävän hyvä näin. Loppua kohti vauhtikin oli jo ihan kohtalaista. Nyt on vielä mietinnässä että reunatko vaiko eikö reunoja... Mut ehkä se silitys ensin. Tässä on tosi paljon kierrätyskankaita mukana.


Palaset leikkasin tätä mun kaverin tekemää pleksimallinnetta käyttäen. Sujui ihan kohtalaisesti isollakin leikkurilla. En sit raaskinu sellasta pientä vielä hankkia ollenkaan. Parasta tässä oli se, että leikkaus kävi nopeesti. Nyt myös ymmärrän mistä tilkkuiluun on tullu malli orange peel. Sen mallisia paloja jäi mullakin paljon yli...


Tästä se sit lähtee. Uus vuosi. 2016. (Oli pakko kokeilla kirjottaa se...) 

5 kommenttia:

 1. Kaunis matto! Tuo sinun omenankara-peittosi on kyllä mielettömän ihana! Kaarevan ompelu on minulla ihan lapsen kengissä, ei taitaisi syntyä kelvollista.

  VastaaPoista
 2. Ihanat omenankarat! Tuo peitto on täynnä iloa, ruutukankaat sopivat kaareviin saumoihin hyvin. Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiva, että sait ommeltua ilman nuppineuloja. Ne niin pistelee. On tuollainen kaareva sauma simti vaativampaa kuin juoponpolkublokissa käytetty, en taitaisi osata. Miten mahdat tämän tikata?

  VastaaPoista
 4. Tuo on kiva malli ! Tuollainen malline olisi mukava omistaa, varmasti kätevä!

  VastaaPoista