tiistai 13. syyskuuta 2016

Askartelua

Täällä sitä edelleen ollaan yhtenä hippona. Mitäs sitä muuta sitten kun askarrella... Ostin jo joku aika sitten Sinellistä valkosia rättejä ajatuksena piirrellä niihin jotain. Sitten keksin kerätä ulkoa lehtiä ja prässätä niitä kirjojen välissä. Tästä yhdistelmästä tuli sitten tällästä.

Marjat töpöttelin sormella. Levitin kangasvärin kuivattuun ja prässättyyn lehteen siveltimellä ja sitten painelin rättiin. En ois uskonu, että ala-asteen kasvikeräilystäkin on jotain hyötyä myöhemmässä elämässä... Tai siis siitä kasvien prässäämisen opettelusta. Tästä taas näkee että mikään taito ei mene hukkaan.


Noi valkoset rätit on toisaalta kivoja, kun niissä näkyy painatukset hyvin. Toisaalta taas värilliset olis kivoja. Lisäks valkoset on aika kalliita. Prismassa pyöriessä törmäsin Sinituotteen värillisiin sieniliinoihin. 3 taisi maksaa yhtä paljon kun 1 valkonen. Näistä saadaan askarreltua lasten kanssa päikyn tädeille jotain. Jos ei jouluksi niin sitten kevääksi. Värit on ainakin kovin keväiset. Laitoin kyllä sinituotteelle palautetta, että haluaisin tummempia ja saturoidumpia värejä; tummanpunaista ja tummansisnistä jouluaskartelua varten. Eivät heti sellaisia luvanneet. Täytyy miettiä josko pitää painaa tai maalata tummemmalla värillä pohja ja kikkailla siihen päällle sitten kuviot.


Silitin kahdella palluralla leivinpaperin läpi ja testiversiossa ainakin näytti väri pysyvän kiinni. Ja mikä parasta, nämä lahjat eivät ole ikuisia. Nämä käyvät myös joulukorteista varsinkin jos kirjottaa tussilla joulutoivotukset.1 kommentti:

  1. Ihanat rätit! Olen joskus saanut kummilapselta joululahjaksi hänen tekstiilitusseilla koristelemansa rätin, ja se oli tosi kiva lahja. On kyllä käytetty jo loppuun.

    VastaaPoista