keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Lisää farmarin vaimoa

Killan kanssa yhteistyössä on kasattu muutama tilkkutyö erään aktiivisen kiltalaisen farmarin vaimo -blokeista. Työt ovat jostain syystä päätyneet minulle tikattavaksi. Sain tämän tikattua jo pari viikkoa sitten, mutta sen jälkeen iskivät työhommat taas täydellä teholla. Kaikki vapaa-aika on mennyt jokakesäisen keikkatyön parissa. Pian alkaa olla pääsykokeet kuitenkin tarkastettu ja ehkä pääsee vähän enemmän taas omien harrastusten pariin. Kesätyö on kaikki pois harrastusajasta, koska sen takia lapset eivät ole yhtään enempää päikyssä, eli normiarki pyörii samalla niin kuin ennenkin.

Aloin tikata blokkeihin tilkkupuolelta melko näkymättömiä sakaroita. Koitin ensin vapaasti dot-to-dot tikkausta, mutta keksin sitten itselleni uuden tikkausviivottimen ja se helpotti hommaa huomattavasti. Takapuolelta tikkauksissa näkyy kyllä satunnaisia mutkia, mutta ne ovat lähinnä paksujen saumakohtien ansiota... En huomannut ottaa kuvaa uudesta viivottimestani. Se on pala 4mm paksua vaneria ja siinä sattuu yksi sivu olemaan laserleikattu suoraksi. Valtavan hieno keksintö, eikä se liu'u kankaan pinnalla yhtään ja lisäksi se on tarpeeksi paksu ettei tikkausjalkani pomppaa siihen päälle. Se taitaa päästä ahkerampaan käyttöön jatkossa.

Ilta oli jo pitkällä kun pääsin ottamaan kuvia, joten siksi laatu on taas vähän niin ja näin. Kännykkäkamera ei ole hämärän ystävä salamasta huolimatta. Tähtien ympärille ja työn reunoille ajelin suoraa tikkausta.


1 kommentti: