sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Sukkapusseja

Kaikki lähti siitä, kun hamstrasin Eurokankaan palalaarista punaisia kankaita näitä blokkeja varten. Mukaan tarttui yksi kangas, josta ehdin jo ommella yhden blokin. Loppusilityksessä huomasin, että punainen kangas päästää väriä ihan hirveästi. Hiukan otti päähän, mutta onneksi blokki ei ollut vielä kiinni missään isommassa kokonaisuudessa. Purin blokin, heivasin punaiset ja käytin uudestaan värjäytymättömät vaaleat. Mietin mitä ihmettä tekisin lopulle punaiselle kankaalle. Rahaa siitäkin maksoin ja ei tuntunut hyvältä heittää pois koko loppua palasta. Hautumaanhan se jäi, mutta aika näköjään tavaran kaupitsee...

Olen neulonut ihan hirveän määrän sukkia joulua varten. Sitten keksin, että teen sukille pussit! Vastaanottaja saa siis sukat ja kierrätettävän lahjapakkauksen. Pussukka on mallia yksinkertaisin mahdollinen mitä siitä jämäpalasta sai aikaiseksi. Tai tuli siitä palasta kaksi pussukkaa. Sittemmin innostuin tekemään useammankin näitä samalla mallilla. Ja tietenkin piti sitä tilkkujämäversiotakin kokeilla. Kaivoin suikalelaatikoista joulun värisiä kankaita ja ompelin ne ohueen lakanakankaaseen. Sillä tavoin tulee heti siisti takapuoli (eli pussin sisusta). Olen halunnut kokeilla tälläistä biased blokkia sen jälkeen, kun sen luin crazy mom quilts blogista. Tähän oli hyvä käyttää näitä suikaleita. Leikkasin ensin kaksi palaa sisäkangasta ja peittelin ne sopivilla suikaleilla. Sitten siistin blokit ja ompelin pussiksi. Kaikkiin pusseihin laitoin nauhakujan erikseen. Se oli kaikista helpoin huolitella niin, eikä haittaa vaikka ei ihan kokonaan riittäisikään ympäri!

Tässä yhteiskuva kaikista tähän mennessä valmistuineista. Punaiset olivat ne ensimmäiset (ja salama vääristää värejä ihan hirveästi, seuraavista voi tiirailla miltä tuo punainen neliökangas oikeasti näyttää).


Seuraavissa vaihekuvat biased blokeista.
Ja näin, tässä näppärät uusiokäytettävät kääreet!


1 kommentti:

  1. Hauskan näköinen tekniikka, lahjapussit ovat ihanan raikkaita!

    VastaaPoista