maanantai 4. helmikuuta 2019

Olkoon tämä opiksi ja viisaudeksi

Neuloosin jälkeen iski ompeluvimma. Kaksi sohvan koristetyynyä oli vielä jouluväreissä, joten ne piti saada päivitettyä parempiin väreihin. Päässäni on jo pitkään muhinut ajatus tämän vuoden pantone väristä, eli korallista. Muhiminen alkoi siis jo ennen kuin se valittiin vuoden väriksi. Olen yrittänyt hamstrata korallin värisiä kankaita, mutta jokseenkin laihalla menestyksellä. Pystyin kuitenkin kaivamaan muutaman erilaisen korallin ja täydensin valkoisella, mustalla ja kullalla. Väreihin olen tosi tyytyväinen.Oppirahoja makselin taas siitä, että näin ei tehdä half rectangle triangles, eli puolisuunnikaskolmioita. Ainakaan jos haluaa kulmat nätimmin. Päivän aforismeihin kuuluivat mm. seuraavat ilmaisut:
Näyttää tarpeeksi hyvältä, varsinkin jos katsoo kaukaa ja siristää.
Kyllä silmä sekundaan tottuu.
Valmis on parempi kuin täydellinen.

Niin, että eikun eteenpäin sanoi mummo lumessa. Seuraavia oppirahoja maksettiin taas tikkaamisen osalta. Mun koneella ei vain saa siistiä suoraa tikkausta, vaikka käyttää yläsyöttäjää. Olisin halunnut tikata tyynyjen pintaan suoralla tikkauksella ruudukon, mutta jätin ensimmäisen tyynyn tikkauksen vain vaakarivien jälkeen kesken, koska lopputulos ei olisi ollut hyvä. Toiseen tyynyyn kokeilin vähän samaa ilmettä antavaa vapaatikkausta. Vapaavarteen en vain saa kiinni sitä metallitikkua jolla voi pitää etäisyydet samana. Pitäisi siis piirtää kaikki viivat ja tikatakin vielä viivaimella. En jaksanut, joten siksi näin.Kun kerran opetustyötä tässä väsäilin niin opettelin sitten takakappaleeseen ompelemaan piilotetun vetoketjun. Tein sen ihan itse järkeillen ja siistit niistä tulikin, vaikka vähän askartelun puolelle lipsahtikin.Peittoa olisi pitänyt tikata, mutta nämä halusivat ulos päästäni nyt. Kevättä kohti!

1 kommentti:

  1. Tosi kivat tyynyt! Suorakaidekolmiot olisivat menneet täydestä, ellet olisi maininnut, miten ne eivät menneet oikein. Vaakatikkauskin näyttää silmiini aivan onnistuneelta. Taidat olla aika kriittinen töittesi suhteen! :-)

    VastaaPoista