sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Tammikuun neuloksia

Tammikuu näköjään jo vierähti. Kuu meni käsitöiden osalta pitkälti neuloessa. Neuloin töissä kahvitauolla, kotona iltapäivisin koululaista odottaessa ja iltaisin jonkun verran. Pikkuhiljaa eteenpäin siis. Kartutin tyhjentynyttä (joulu)lahjavarastoa. Kohtahan se joulu taas on. Sukkien lisäksi tein pojalle villahousut. Tyttö sai villahousut jo pari talvea sitten. Molemmat housut neuloin samalla periaatteella jämälangoista. Mitä räikeämpää sen parempaa. Tytön housut ovat olleet kovassa käytössä, ja nyt näyttää, että niitä pitäisi jatkaa. Pitkää käyttöikää ajatellen neuloin housut ylhäältä alas, joten niin kauan kuin takapuoli sopii housuihin, niitä voi tarvittaessa neuloa pidemmiksi.

Tässä kasa sukkia. Tummempiin vauvan sukkiin tuli vahingossa liian pitkä varsi, mutta pysyväthän ainakin ylhäällä. Koitin tehdä niin unisexit vauvasukat kuin jämälangoista oli mahdollista. Se helpottaa varaston kiertoa ja ylläpitoa. Lohenpunaisiin sukkiin kokeilin minulle uutta pitsineuletta, mutta en oikein tykkääkään siitä. Jäävät toistaiseksi viimeisiksi tuota mallia, mutta kuka tietää, ehkä se jossain vaiheessa siirtyy suosikkilistalle.


Tässä pohan villahousut. Kun olin tehnyt yläosan, poika tuli sanomaan, että äiti, voisitko laittaa niihin paljon pinkkiä ja violettia. Yritin. Nyt sattui olemaan paljon sinistä jämälangoissa, mutta lopputulos oli kuitenkin kai mielekäs. Ainakin ne pääsivät heti käyttöön. Tässä vierekäin molemmat neulomani villahousut. Oikealla olevat tein tytölleni 2 v(?) sitten ja ne ovat seuraavana jatkoslistalla. Ne on olleet kovassa käytössä, mutta pysyneet ihan siisteinä. Aika monta jämäkerää näihin upposi. Nyt voi taas ostaa lisää lankaa!


2 kommenttia: