sunnuntai 11. elokuuta 2019

Kattokruunu - paitsi että ei sittenkään

Minulla on ollut pitkän aikaa tavoitteena ommella kattokruunu/kristallikruunumallilla tilkkutyö (chandelier). Joululahjaksi sain kivoja kankaita, joita en halunnut heti pilkkoa ihan pieniksi palasiksi. Tämä malli sopii isompien kangaspalojen esittelyyn, joten lähdin tekemään. En halunnut laittaa värikkäiden kankaiden pariksi minulle perniteistä valkoista, vaan ihan jotain muuta. Avasin suuni sopivasti kangaskaupassa, ja tilkkukankaiden pariksi löytyi rami. Kangas on pellavan tyylistä, mutta tehty toisesta kuitukasvista. Kallistakaan se ei ollut, joten win win. Kun sain blokit valmiiksi aloin tietysti latoa niitä lattialle. Kruunumalli vaan ei nyt paloille sopinutkaan, vaan ne halusivat väkisin järjestäytyä toiseen muotoon. Ei siinä mitään, vähemmän tarvitsin ramia tähän malliin. Blokit ovat odottaneet vuoroaan valmiina koko kesän, mutta vasta nyt sain ne ommeltua yhteen.

Sateisen ilman takia jouduin kuvaamaan sisällä. Tässä valaistuksessa kamera näköjään bongaa nuo kaksi tummempaa blokkia tosi hyvin esiin. Ihan noin suuri kontrasti ei livenä ole, mutta kyllähän ne on "se jokin" tässä tilkkupinnassa.


Jossain vaiheessa kesää iski vain tarve ommella sen kummemmin ajattelematta. Kaivoin jämälaatikosta sopivia paloja ja aloin tehdä hirsimökkejä. Meinasin jo lopettaa kahden kierroksen jälkeen, mutta sitten kaivoin pidempiä kankaita esiin ja jatkoin vielä kierroksen. Tässä kokeilussa kumpaa taustakangasta käyttäisin välikaitaleisiin. Taidan mennä mustalla, koska siitä kaikki blokit erottuvat selvästi. Tässäkään en halunnut käyttää nyt valkoista, enkä harmaatakaan, kun juuri tuo kruunupinta on harmaalla.


Ompelukelejä näyttäisi pukkaavan. Saa nähdä löytyykö aikaa...

3 kommenttia:

  1. Hienoja peittopintoja, hirsimökki on aina niin kiva!

    VastaaPoista
  2. Jäännöspaloista hirsimökkejä ja niin, että yksi blokki on aina yhtä väriä - toimii! Musta taustakangas herättää blokit eloon ainakin kuvassa. Sitä suosittelisin. Kiva projekti!

    VastaaPoista