lauantai 11. tammikuuta 2014

Halpaa huvia

Kotielämä aina välillä kyllästyttää. Varsinkin tänä talvena, kun kelit on ollu niin huonoja, ettei uloskaan tee mieli mennä. Ollaan välillä koitettu miettiä mitä sitä tekis muuta kun ravais kauppakeskusta ees taas, kun jollain sitä energiaa pitäis kuluttaa. Pikkusolukin tarvii jo vähän virikkeitä niiden pahvilaatikkoleikkien lisäks. Me ei olla vielä haluttu mistään hoplopista maksaa itteemme kipeeks, varsinkin kun pikkusolu on kovin arka uusiin juttuihin.

Ollaan käyty muutaman kerran kattomassa sisähallissa Mr. solun treenejä. Pikkusolu on viihtyny ihan mukavasti, joten sen takia uskallettiin paikallispelejäkin käydä kurkkaamassa. Kyseessä on marginaalilaji joten katsomaankin pääsi ilmaseks. Kivaa oli, vaikka ite tuli katteltua enemmän pikkusolun perään kun niitä varsinaisia pelejä.

Tampereen lähistöllä kun asutaan niin toinen juttu mikä keksittiin oli Pirkkahalli (tai ei se kai enää oo edes pirkkahalli, mut what evs). Sillon kun odotin pikkusolua oli myös tosi kurja alkutalvi ja ulkona tosi liukkaat kelit. En uskaltanu maha pystyssä käydä ulkona kauheesti kävelyllä niin sit ajeltiin pirkkikselle. Mä kävelin rataa ympäri samalla kun Mr. solu kävi kuntosalilla. Nykyään yleisurheilupuolelle maksaa sisään vissiin 4 e, mutta muihin halleihin pääsee temmeltään jos sielä ei oo varattua vuoroa. Vuorot näkee netistä Tampereen webtimmistä. Mr. solu ja pikkusolu kävi yhden tuttavaperheen kanssa kokeilemassa miten lapset viihtyy ja kyllähän ne kuulemma viihty. Paikkakin oli sopivasti noin puolessa välissä matkaa meiltä tutuille. Omat pallot mukaan ja menoksi.

Ulkopiknik on vähän haastavaa näillä keleillä, mutta sisällä onnistuu. Onnistuis myös kotona, mutta muualla on mielenkiintosempaa. Käytiin tänään Mr. solun opiskelupaikassa. Eväät mukaan ja matkaan. Onnistuis varmaan myös työpaikalla käynti, jos nyt ei missään tehtaassa oo töissä. Eikä välttämättä kannata mennä viikolla. Vähän väkeä ja uusi paikka lapselle. Mikro, tuoleja ja pöytiä ja vessa löytyy. Oppilaitoksesta löyty jopa siisti vauvanhoitopiste ja potta. Ihan kivaa oli eikä tarvinnu kotona muhia.

Seuraavaks pitäis varmaan koittaa jotain majaa rakentaa. Pikkusolu vaan ei yhtään tykkää meidän aikuisten leikkiyrityksistä. Sillä on ihan omat kuviot. Uimahallia on harkittu, mutta pikkusolu ei oikein tykkää suihkusta. Ei viittis siitäkään kauheesti maksaa, jos tulos on vaan pelkkää huutoa. Kirjastossakin käytiin ennen joulua. Poliisimuseo on kai ilmanen, pitää sekin muistaa. Sopii kyllä ehkä vähän isommille lapsille. Oisko mitään muuta ideaa halvoista/ilmasista ajanviettopaikoista/tavoista joita vois kokeilla?

2 kommenttia:

  1. Kirjastot ja kaikki sää taisit jo mainita. Entä jos menis ajelemaan kerrostalojen hisseillä? Joissain vanhoissa taloissa on tuuletusparvekkeita joista on hienot näköalat. Tai jos siellä uimahallissa pesis lapsen kaatamalla vettä vaikka kulhosta?

    VastaaPoista
  2. Heh, toi hissillä ajelu on aika hyvä idea muuten, mutta meillä ei oo kerrostaloja lähimaillakaan. Kaupungissa onnistuis. Ostoskeskuksen liukuportaat on kyllä kans tosi kivat... Kaupungissa vois myös lähteä ajelemaan aina eri bussilinjoja muksun kans. Koko perheen voimin en ehkä tekis... Täytyy koittaa tota pikkusolua totuttaa suihkuun pikkuhiljaa niin sit vois kokeilla sitä uimistakin.

    VastaaPoista