sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Sunnuntai on tekemistä täynnä

Tänään aamu alkoi taas kylmästi. Oli pakko päräyttää puuhellaan tuli. Sitten oli pakko taas kokata kun viimestä päivää. Jotenkin on aina pakko laittaa paljon ruokaa, kun puuhella lämpiää. Lihapullia ja muusia, juureksia ja mustikkasoppaa, pikkukakkoselle omat ruuat kun ei vielä saa syödä samaa kun muut... Mukavasti meni siis aamupäivä. Onneks mummi oli muksujen kanssa ulkona. Sain laittaa rauhassa ruokaa ja Mr. solu sai leikkiä talkkaria. Nyt on valoja vaihdeltu ulkona ja sisällä, ilmalämpöpumpun seinäkoloja tilkitty jne. Kasvimaa on vielä kääntämättä, kun minä venäytin selkäni aikasemmin viikolla puutarhatöissä.

Iltapäivällä suunnattiin taas välipalalle laavulle. Tällä kertaa otettiin kavereitakin mukaan. Ja makkaraa. Tai siis maggaraa, niin kun Mr. solu sanoo. Oli ihan kiva reissu taas. Tulikin saatiin helposti syttymään, kun edellisten nuotionpohja vähän vielä savutti. Tällä kertaa oltiin laavulla pääasiassa yksin. Toinen porukka oli tullessa, mutta ne lähti hetikohta jatkamaan matkaa. Pikkukakkonen oli aivan villinä kun sekin päästettiin tällä kertaa konttaamaan pitkin mettää. Vielä ehkä ehtii muutaman kerran käydä, jos keliä on. Talvella ei oikein meno onnistu, kun matka on pääasiassa latupohjaa.

Tilkkutöissä on pieni krapula päällä, kun sain sen edellisen peiton valmiiksi. Koitin tänään rakennella kakkua pikkusolun peitosta, mutta valmiiksi katsomani taustakankaat ei sitten käykkään. Nyt on vähän mietintämyssy päässä sen suhteen. Voi olla, että pitää rakennella ensin valmiiksi se joulupeitto. Molemmilla sama dedis... Oon myös pyöritelly päässäni yhtä tilkkuiluun liittyvää hyväntekeväisyysprojektia. Katsotaan saako se tuulta alleen, ja jos niin kuinka pian. Palataan siihen sitten tuonnempana, jos se realisoituu.

Oon muuten alottanu vektoripiirtämisen. Siis tietokoneella. On kone meinannu lähteä saunan taa jo aika monta kertaa. Mun henkilökohtanen ATK tuki ottaa kohta loparit tai tekee itte. Paperilla piirtäminen on vaan aika paljon helpompaa... Mutta joskus pitää opetella ja se hetki tämän osalta oli nyt. Oon piirrelly "kaavoja" liittyen siihen paper piece enkeliin. Kohta enkeleitä voi olla jo isompi joukko.

Kovasti on ollut pääkopassa hautumassa myös tämä kangaspala. Tästä pitäis jotain tehdä. Väriyhdistelmä on ihan kiva, mutta pitäis saada jotain vielä lisää. Noi puun oksat ei oo ihan mustia, vaan viininpunasia, mutta ajattelin silti mustaa yhtenä vaihtoehtona. Netistä löytyy paljonkin turkoosi - punanen yhdistelmäkuvia, mutta yleensä mukana on korkeintaan valkosta.


Tämä kauppakassi löytyy meidän eteisestä, ja siinä on vaaleaa keltaista. Noin vaaleeta on kyllä varmaan hankala löytää, mutta jos vähän tummempaa keltasta ehkä... Alkaa mietintämyssyn alla olla jo tungosta. Yksi sukkakin pitäis neuloa. Sen pari on odottanu valmiina jo tovin, ja nyt taas törmäsin siihen. Yleensä sukat ei jää ilman paria, mutta tällä kertaa on käynyt niinkin.


Iltasella käytiin vielä moikkaamassa mummeleita. Saa nähdä onko ollu niin paljon ohjelmaa tänään, että muksut jaksais nukkua aamuun asti. Hyvää viikon alkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti