sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Terapian tulosta - katoavat ysitilkut

Paidoista peitoiksi projekti on taas nytkähtänyt eteenpäin. Se on vallannut koko makuuhuoneen, työhuoneen, laajentanut iltaisin käytävälle ja nyt myös vaatekaapin oviin. En saanut joulupeittoa vielä kokonaan tikattua, mutta oli pakko alkaa ommella kangasruutuja yhteen, koska niitä on valmiina jo satoja ja niitä tursuilee ties mistä. Halusin kokeilla katoava ysitilkku -mallia (disappearing nine patch) ja siksi olen leikannut niitä neliöitä.

Viikonlopun aikana sain valmiiksi 2 tilkkupäällistä (216 tilkkua vähemmän!). Olen käyttänyt siis kaiken mahdollisen "vapaa"ajan ompeluun. Ensimmäinen peitto on puna-musta-valkoinen ja toisessa on sinisen eri sävyjä mustan ja valkoisen lisäksi, sekä mausteena vähän punaista.

Tässä valmiita ysitilkkuja. Suurin osa on paitakankaita, mutta mukana on myös omia lisäyksiä.


Ja niin ne vaan katoaa!


Ja sitten sulautuu taas yhteen. Tästä tuli noin 62 x 82 cm. Se on aika sopiva koko pienelle ihmisversolle kääriytymiseen ja peuhupeitoksi, ja sopii kaksin kerroin myös turvakaukaloon ja hoitoalustaksi. Mun mielestä tästä tuli mahtava! 


Tässä sinisempi versio. Tuo vaaleansininen kangas oli virhevalinta. Siks oon yrittäny hukata sitä reunoille. Se jää vielä kantin alle sopivasti. Kangas on ihan venkulavonkulaa, eikä sittenkään tainnut olla täysin puuvillaa. En sitä nyt kuitenkaan ala tilkkupinnasta purkamaan. Oppirahat tulee tästäkin hommasta maksettua. Heitin loput tuosta kankaasta menemään. Tämä malli on vähän hillitympi kuin tuo räiskyvä punakirjava. Sanoisinko jopa viileän rauhallinen.


Ommellessa on aikaa miettiä kaikenlaista. Jos terapian tehokkuus mitataan kyyneleissä niin kai tämä sitten auttaa... Nyt pitäis jostain taikoa näihin täytteet ja taustat. Siniseen saattaa riittää pala varastofleeceä. Ainakin parista palasta (luin juuri yhdestä blogista, kuinka vanu/muu täyte kannattaa jatkaa, jes). Taustallekin tulee varmasti enemmän kuin yhtä kangasta.

Yritän myös vähän päivittää blogin ulkoasua. Alkaa vanha jo kyllästyttää. Blogger vaan ei eilen ollu ihan samaa mieltä mun kanssa, joten katsotaan miten käy tänään. Olkaa kärsivällisiä... palaan sitten tähän malliin jos muuttaminen ei suju, mutta välissä saattaa olla jotain todella hämärää...

3 kommenttia:

  1. Onpa kivat peittopinnat ja varsinainen taikatemppu tuo "katoaminen".

    VastaaPoista
  2. Kivat peitot, sinisen ystävän silmää miellyttää etenkin tuo alimmainen. Hauska blokki:

    VastaaPoista