perjantai 16. tammikuuta 2015

Kukkapenkki tilkkupinta - Flowerbed quilt top

(In English below the pics.) Ompelukone on taas saanut surista kun koitin saada jotain uutta ja ihmeellistä valmiiksi huomista kiltatapaamista varten. Tuloksena Kukkapenkki. Halusin tehdä jotain niistä Farnian kankaista, ja nimenomaan sellaista, että hienot kankaat jää näkyviin. Ei siis liian pieneksi silppuamista... Törmäsin Road to Tennessee tilkkublokkiin ja muokkasin siitä omiin tarpeisiini sopivan. Kukkapenkki on ihan omaa suunnittelua. Ylempänä on kuva blokkien järjestyksestä otettuna sisällä. Alakuvassa tänään ulkona otettu kuva valmiista tilkkupinnasta. Ei paljon valoa herunut taivaalta... lähinnä räntä- ja vesisadetta.I'm attending my quilt guild meeting tomorrow. We are planning for our next summer's quilt exhibition and we were supposed to bring something new (or old, but never seen before) quilts to the meeting. Everyone has seen all my quilts, since I haven't quilted for that long. So, I decided to make something new. I wanted to show off these beautiful fabrics. I found a Road to Tennessee quilt block and adapted it to suit my needs. Here you are; the Flowerbed quilt top. The pic on the top has been taken indoors during block shuffling. The pic on the bottom was taken outside today. Not much light around here this time of year...

Kävin myös ostoksilla. Trikookangas on tarkoitettu jatkeeksi siihen vajaaseen pupupaitaan/pyjamasettiin josta kerroin jo viimevuonna. Tarkotus oli ostaa punavalkoraidallista kangasta, mutta Eurokankaassa ei olekaan enää myynnissä perus vaakaraitaa näissä väreissä. Ajattelin, että pystyraita näyttää liian pelleltä pyjamahousuissa, joten päädyin mieluummin tähtiin. Tämä saattaa kyllä käydä pupukankaaseen paremmin kun raidat. Ostin myös tikkauslankaa kukkapeittoa varten. Aijai, nyt on niin hienot suunnitelmat tuon tilkkupinnan tikkauksen suhteen! Koskahan ehtis alottaa?! Linkkaan perjantain valmiin työni Crazy mom Quiltsiin. Hyvää viikonloppua!


I bought some star jersey for a WIP. I'm making pajamas for my daughter and this fabric will go with a bunny fabric that I didn't have enough of. Also, some quilting thread for the Flowerbed quilt top. I have great plans for the quilting! Can't wait to get started on that one!

Have a great weekend! Linking up with Crazy mom quilts!

6 kommenttia:

 1. IHANA kukkapenkki! Tämän talvimyrskyn keskellä niin kesäinen ja pirteä! Yritin kuvasta tutkia tikkauslankasi merkkiä ja laatua (en nähnyt), en ole tuon näkösiin puoiliin aikaisemmin törmännyt.. Eurokankaastako löytyi?

  VastaaPoista
 2. Lanka on Royal merkkistä ja tarkoitettu kuvien tikkaukseen. Lanka on rayonia ja saan sitä paikalliselta ompelukonemyyjältä. Se on vähän paksumpaa ja omaan makuun sopivan kiiltävää. On siinä huonojakin puolia, mutta se nyt on ainoa mitä läheltä saa ja suht edullisesti...

  VastaaPoista
 3. Kaunis kukkapenkki! Minkä kokoinen se mahtaa olla? Minkä kokoiset blokit? Hyvä idea sovittaa ostamasi kankaat yhteen työhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkapenkki on 110 x 130 cm. Yksi ruutu oli leikattuna 12 cm. Onneksi niitä kankaita on vielä jäljelläkin (ainakin turkoosit), ideoita piisaa :)

   Poista
 4. Hyvin kaunis ja kesäinen kukkapenkki! Onneksi noita ei tarvitse lannoittaa, kastella eikä muutenkaan hoivata.

  VastaaPoista