perjantai 15. toukokuuta 2015

Laava oli liikaa

Ei oo taas menny hommat kun strömsössä. Ei todellakaan. Ei oo sitä paikkaa ollu meikäläisen kartalla koko viikolla! On se jännä, kun luulee jotain osaavansa. Sitten sitä palautetaan maan pinnalle ja takasin lähtöruutuun. Tai ainakin pari askelta taaksepäin.

Tästä mä alotin. Tässä näyttää vielä ihan hyvältä. Mun mielestä.


Siitä sitten leikkelin taas 15 cm neliöitä ja katoavalla ysitilkulla yritin valmista. Tältä se näytti pilkottuna, mutta ei vielä (onneksi) kasaan ommeltuna. Tää nyt ei vaan enää näyttäny yhtään hyvältä. Ai että alko oikeen korpeaan kun meni mettään. Sitä ompeluaikaa kun ei nyt ihan ylimäärin mulla ole niin sen hukkaaminen ja vielä toisen mokoman käyttäminen purkamisee ei ole kivaa. Mutta ei auta. Ei antanu luonto myöden jättää tälläseks. Kattelin tota alimmaisen rivin vasemman kulman kolmikkoa. Ne näytti ihan hyvältä. Siitä sitten vaan siis purkamaan laavakuvioiset oranssit pois. En tiedä miksi se ei enää tässä muodossa näytä ollenkaan sopivalta. periaatteessa oranssi sopii yksinään vihreän, harmaan, mustan ja valkoisen kanssa, mutta tämä yhdistelmä vaan ei toimi. Joku värioppia opiskellut voi sivistää mua. Ehkä se on liian tumma ja tuo liikaa kontrastia.


Aijaijai. Tähän pääsin aamupäivän ompeluhetkellä. Katsotaan josko huomenna olis näytettävänä jotain valmista, toivottavasti entistä parempaa, pintaa.


Sitten tää toinen murheenkryyni. Pienenpienet sukat, mutta silti liian vähän lankaa. Ei olis kovin pitkää pätkää tohon enää tarvittu. Ei varmaan auta kun purkaa valmiista pätkä ja tehdä molempiin eriväriset kavennukset. Höh.


Tässä on viikon korjaus. Ajattelin, että avaruusteemaan sopii avaruusteippi. En aio ostaa tälle keväälle enää uusia kurahousuja pikkukakkoselle. Se sai nää hajalle, kun piti kivikasaa liukumäkenä. Polvillaan. Näillä mennään kunnes vähän lämpiää.


Sokerina pohjalla meidän mustiin viinimarjoihin oli iskenyt ilmeisesti äkämäpunkki. Niistä lähti nyt ekana oksat pois, katsotaan kaivanko vielä juurakotkin. Onhan ne jo kasarin lopulta tässä pihassa käkkinyt ja vähän uudistamisen tarpeessa. Nyt vaan ei kannata uusia istuttaa ainakaan samaan paikkaan. Pihatöihinkin pitäs keretä vähän enemmän. Kasvimaa on täysin räjähtäny, kun en oo ehtiny tehdä sille yhtään mitään. Jos viikonloppuna ei satais niin ehkä sit.

3 kommenttia:

 1. Ehkä laavakin olisi sopinut, jos sulla olisi aina ollut se keskellä ysiblokkia ja se olisi siis leikkautunut neljänteen osaansa. Nyt kun ne on välillä isoja ja toisinaan pieniä, niin onhan ne todella näkyvät. Ymmärrän, että harmittaa, ettei kerralla tullutkaan hyvä, mutta toisaalta tästä oli se hyöty, että opit jotain eikä se ole ikinä ajanhukkaa, eikö vain!

  VastaaPoista
 2. Kauneus on katsojan silmässä - joku viisaampi on sanonut. Minua nuo oranssit ei haitanneet yhtään, ainoa itseäni kiusanneet ovat nuo sekaharmaat tilkut jotka ovat kangaspinon alimmasta kankaasta. Ota tästä nyt sitten selvää ;)).
  Hienot paikat kurapöksyissä, ipana varmaan tykkää.

  VastaaPoista
 3. Näyttää tutulle nuo kurikset. Meidänkin mukulat kuljeksivat keväisin samankaltaisissa samoista syistä. Olisin paikannut kurarukkasetkin, mutta sitten koko katras olisi seisonut tumput suorana pihalla, kun rukkasista olisi tullut niin jäykkiksiä.
  Minua joku lohdutti joskus, että mikä käsityö se on, jos sitä ei ole purettu.
  Tiedätkö, miten se Farnia on auki? Kävin viikonloppuna Treella ja kun muu joukko veti pizzaa Ideaparkissa, pyörähdin Farnian oven takana, mutta se oli tiukasti lukossa.

  VastaaPoista