perjantai 22. toukokuuta 2015

Paras puutarhatyökaluni - My Best Garden Tool

Kerrottakoon heti alkuun, että tämä ei ole maksettu mainos ja nämä ovat vain omia mielipiteitäni. Haluan kuitenkin jakaa, koska tää on niin hyvä!

First, I haven't received any compensation for this blog post. These are my own opinions, but since this thing is so good I wanted to share.

Tää viikko on menny pitkälti puutarhan puolella. Vielä on paljon hommaa, mutta oon saanu jotain tehtyäkin. Äiti lainas mulle Fiskarsin rikkaruohonpoistajaa, eli sitä pitkävartista voikukankaivajaa. Menin heti seuraavana päivänä ostaan oman. Harvoin käy niin, että uus konsti on oikeesti huikeasti parempi kun pussillinen vanhoja, mutta nyt oli se kerta. Toi värkki on aivan verraton! Mä en aio kykkiä pihaltani yhtä ainoota rikkaruohoo tänä vuonna! Kaiken voi tehdä seisten. Voikukkien nyhtäminen nurmikolta on myös melko addiktoivaa. Niitä alkaa nähdä ihan joka puolella ja niiden poistamiseen tulee suorastaan himo. Aina pitää kattoa kuinka pitkänä juuri lähti. Tällä lähtee myös rönsyleinikit jne rikkaruohot, joita meidän nurmikolla kasvaa paikotellen pelkästään. Parasta tässä on se, että Mr. solu on myös täysin koukussa voikukkien nyhtämiseen tällä. Saan siis tehtyä jotain muutakin kun se homma on ulkoistettu!

This week has gone by pretty much on the garden side. There's still a lot to do, but at least I've made some progress. My mom loaned me her Fiskars weed remover one day. Next day I went to the store and got one for myself too. It was that good! I don't have to squat anymore while pulling weeds out! And this is super fast. I have to take the wheelbarrow next to me (yes, our lawn is full of dandelions) so that I don't have to make a trip to compost every 5 seconds. And now our compost is full of dandelions... The best part is that my husband is completely sold on this thing. He's now addicted to pulling out weeds from our lawn. I can use that time for something else (sewing) instead! 

Näitä on paljon! Katso nurmikkokuvaa tarkkaan, heiniä on aika vähän...

We have lots and lots of these. Look closely on the lawn picture. Not much grass...Mutta tällä ne hoituu!

This will take care of them!


Samalla tulee ilmastettua nurmikkokin aika tehokkaasti. Toistaseks oon jättäny reiät, mutta pitäis tehdä hiekka-nurmikonsiemen sekotus ja laittaa sitä aina reikään. Loppukesästä olis varmaan aika tuuhee nurmikko! Jos et oo vielä tätä kokeillu niin testaa ihmeessä!

At the same time the lawn gets nicely aerated. So far I have left the small holes as they are, but I should make a sand-lawn seed mix and pour that in each hole. I would have a nice lawn at the end of summer. If you haven't tried this yet, you really should! It's Fiskars W52 weed remover. I believe there is also a larger version, this has been just fine for us.

6 kommenttia:

 1. Samanlainen reaktio meillä, kun tuo kapistus meille ilmestyi. Voittamaton vempain kitkemishommiin.

  VastaaPoista
 2. Meillä on tuo härveli myös. Alkuun olin innokas sitä käyttämään mutta nyt se vähän on unohtunut...Täytyypä kaivella esille taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kaivaa esiin, jos on vielä jotain kitkettävää. Mahtaako tän vuoden innokkuus näkyä ens vuonna yhtään vähempinä voikukkina?

   Poista
 3. Täytyy varmaan hankkia omalle mökille kanssa tämä härveli, voikukkia kasvaa vähän liikaa pihapiirissä. Joku kun keksis miten pääsee eroon vuohenputkesta sais isot kiitokset minulta ohjeistuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sitä vuohenputkeekin voi tolla nyhtää. Mä ainakin tänään nyhdin kaikenlaista väärässä paikassa kasvavaa vihreetä. Lähti isot rönsyleinikitkin helposti.

   Poista