sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Näyttelytyö - blokki 1

Nyt on loppukesän näyttelytyö aloitettu! Näyttelyn teemana on, kuten varmaan monella muullakin tänä vuonna, Suomi 100 v. Tämä työ kuvastaa jotenkin minulle suomalaisia asioita. Tai ehkä vaan asioita joista tykkään jollain aistilla. Ehkä siis opitte jotain myös minusta matkan varrella. Tästä työstä on olemassa suuntaa-antava suunnitelma, mutta katsotaan nyt kuinka tarkasti sitä noudatetaan... En jaksa juurikaan blokkien palasia mittailla (paitsi neliöt), vaan teen paljon vapaalla kädellä. Koitan myös käyttää paljon jämäpaloja. Katsotaan kuinka käy! Tässä ensimmäinen blokki.

Heinäseipäät. Olin joskus ala-asteella naapurissa heinätöissä useampanakin kesänä. Silloin heinät laitettiin seipäille. Itse olin kyllä mukana vasta paalausvaiheessa, koska en olisi ylettynyt heiniä seipäälle nostelemaan... Se oli hauskaa. Nykyään nousee aina hymy huulille jos jossain vielä näkee heinäseipäitä. Blokin suikaleet ovat jämälaarista kaikki.


Kuva on perinteiseen tyyliin otettu illan jo hämärtyessä (koska en ehdi muulloin juuri ommella) ja ei-valkoisella matolla, joten siksi saumat kuultavat pahasti läpi. Varmaan helpottaa kun saa valkoisen vanun kankaan alle. Ja viimeistään sitten kun tikkaan nämä hengiltä. Muahahahaaa.

1 kommentti:

  1. Kivat heinäseipäät! Joskus olen itsekin ollut nuorena heinätöissä maalla, kivaa hommaa :)

    VastaaPoista