maanantai 17. heinäkuuta 2017

Pullolyhtyjä

Kaverilla oli synttärit ja siitä sain sopivan kimmokkeen kokeilla jo pidempään hautunutta ideaa; pullolyhtyjä. Alkuperäinen idea on jälleen pinterestistä. Näitä pyörii aika monta eri versiota omassa kuvavalikoimassa. Homma menee yksinkertaisuudessaan niin, että vedetään lasileikkurilla naarmu pulloon, kaadetaan kuumaa vettä naarmuun, kastetaan kylmään veteen (toistetaan tarvittaessa) ja hiotaan reuna niin, että ei tule haavoja. Tässäkin on tietysti kaikenlaista mitä tehdessä oppii ja pitää muistaa työturvallisuus. Kannattaa varautua myös siihen, että jokunen pullo menee...vihkoon.

Näistä kirkkaista pulloista tein tälläisen "pöytäkynttelikön". Palamattomana alustana toimii sopivasti patinoitunut vanha tiili. Pullojen kaulaan kiedoin juuttinarua, koska se sopi vastaanottajan tyyliin. Se auttaa myös vähän jos pulloja pitää nostaa kun kynttilä on palanut jonkun aikaa. Kuumenee toki sekin jonkun verran, mutta ei polta.


Vihreää viinipulloa voi myös pitää kynttilän kupuna, mutta tämä on enemmän tarkoitettu riippuvaksi lyhdyksi.


Ensin askartelin kynttilälle kuparilangasta pidikkeen, mutta se ei ollut tarpeeksi hyvä. Kuvauksen jälkeen askartelin kynttilälle pilttipurkin pullon sisään. Siitä syystä siis tämä lyhty on ulkokäyttöön. Arvatkaa mitä aika moni saa tänä vuonna joululahjaksi minulta? Ja arvatkaa tuleeko meille näitä nyt syksyllä aika monta? Pyysin jo kaveria tuomaan viinipulloja (tyhjiä) töistä.

2 kommenttia: