torstai 5. helmikuuta 2015

Haahlasin itselleni piustan

Alko ihan naurattaa, kun mietin tätä postausta. Taitaa olla ihan suoraa Rynttyliisa-Maijan lapaan tämä juttu. Virtuaalinen ylävitonen vaan sinne! Koitin tänään taas neulaamista. Löysin joku aika sitten hyvän sivuston neulaamisesta. Sen perusteella opettelin tekemään. Alotuksen teen tällä ohjeella. Mun mielestä se on helppo (tai helpohko) tapa ja sen muistan jo ilman ohjettakin. Koitin jossain vaiheessa myös pyöreetä alotusta, mutta se ohje oli vaan yksinkertaselle neulaamiselle, ja mä halusin tehdä tätä kaksinkertasta/suomalaista tekniikkaa. Siihen pyöreään alotukseen kaksinkertasena pitää vielä perehtyä joskus myöhemmin.

Tälläsen sain aikaan tänään. Sormet pysyy jo lämpiminä. Jotain huomioita matkan varrelta: käsiala on toistaseks aika löysää. En tiedä pitäiskö kiristää vai alkaa neulata kolminkertasena. Tälläsenä nyt kuitenkin ajattelin tehdä loppuun. Ohje on ihan omasta päästä kehitelty välillä käteen sovittaen. En tietenkään oo kirjottanu mitään ylös, joten onnea vaan toisen kintaan tekemiseen taas kerran... Tämä etenee yllättävän nopeesti, vaikka neulaaminen vaikuttaa tosi hitaalta. Kerros on kuitenkin aika paljon paksumpi kuin esim. neulonnassa, että kerralla tulee ihan hyvä määrä pituutta.


Jatkoksen teen halkasemalla toisen langanpään ja letittämällä langat yhteen. Siinä ei tarvii vetää solmuja mistään läpi eikä jää langanpäitä pääteltäväks. Letti näkyy kuvan keskellä hyvällä mielikuvituksella. Koitin myös haahlata pidempää langanpätkää neulattavaksi, ja se todellakin kannattaa! Piustan haahlaamisen ohje löytyy täältä.


Ja sitte... oon dyykannu. Tai ainakin melkein. En oo käyny roskiksilla, mutta pelastanu sinne menossa olevia tavaroita. Lähinaapurissa tehdään saunaremonttia ja yhytin remppareiskan yks päivä, kun se oli viemässä vanhoja lauteita poltettavaks. Sain siltä pari pientä saunajakkaraa. Olin jo kattellu niitä siinä ulkona ja ajattelin, että jos nään sitä niin kysäsen. Onneks näin. Nyt saan lapsille pikkujakkarat esim. vessatouhuja helpottaan. Niistä ei valitettavasti oo kuvaa, koska pistin ne isän kyytiin jo ehostettavaks. Jalat on vähän huonossa kunnossa alhaalta ja pari ruuviakin varmaan pitää laittaa, kun ne on kasattu niiteillä. Hiominen tai maalaus niin johan on jakkaroita.

Toisen aarteen löysin astiasta, jossa luki, että roskiin kiitos. Ikean sirkusteltta. Oon ajatellu tollasta lapsille ostaa, mutta nyt ei tarvii. Täysin siisti ja ehjä, mutta siitä puuttuu pystyssäpitävät kepit. Ylä ja alarengas on tallella, eli pitää kyllä muotonsa jos sen saa pystyyn. Mietin, että ripustaisko kuminauhalla katosta roikkuun. Pikkusolun huoneessa on yks vapaa kattokoukku, mutta se vaatii vähän huoneen uudelleenjärjestelyä. Mr. solun isällä saattaa olla jossain vanhoja telttakeppejä ja se lupas kattoa viikonloppuna onko ne vielä tallessa. Sitten tuli mieleen, että ojan penkalta pari pitkää pajunvitsaa niin johan pysyy teltta pystyssä. Ei haittaa vaikka menis joku poikki, kun voi hakee uuden. Katotaan nyt mikä suunnitelma toteutuu, mutta ainakin nyt on leikkiteltta!


Näyttää siltä, että minusta ei tule kansalaisopiston opettajaa, koska en ole pätevä. Joskus tekis mieli avautua yliopistokoulutuksesta, joka ei valmista ammattiin, eikä pätevöitä mihinkään, eikä kelpaa työnantajille... Mutta ehkä ei täällä tän enempää. Jaan käsityöosaamistani sitten täällä ja koitan keksiä jotain muuta tekemistä, jossa voisi olla vuorovaikutuksessa aikuisten kanssa. Mutta sellainen huomio, että opistoilla on nyt menossa ensi vuoden suunnittelu. Eli jos haluaisitte jotain kurssia, esim. tee itse joululahjat, näin neulot sukat, tai jotain muuta kivaa niin nyt on aika lähettää ehdotuksia! 

4 kommenttia:

 1. Tämähän näyttää hienolta. Yksi tuttuni jättää langanpäät liittämättä yhteen ja päättelee ne sitten viimeiseksi parsinneulalla valmiin tumpun sisään. On kuulemma nopeampaa kuin tuon oikeaoppisen jatkon kanssa.
  Hienot kiertolöydöt olet tehnyt, lapsilla on ainakin kivat leikkituokiot. Ripusta kattoon ja olis kätevää jos sen sais narusta vetämällä sinne säilöönkin, helpottais kummasti siivoamista. (Se miten se vetojuttu onnistuu taitaakin olla ihan toinen juttu.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, mä taas tykkään, että tulee samantien valmista, vaikka tuo letitys vähän aikaa viekin. Teltta pitää kyllä laittaa jollain kuminauhalla kattoon, koska veikkaan, että sielä temmelletään aika vauhdilla. Jos on tiukalla narulla niin saattaa tulla koukkuineen päivineen alas...

   Poista
 2. Ylävitonen, läps! :-D
  Mää vietin tossa yhden illan kattellen neulaamisvideoita. Toi pyäree alotus on fiksu, jos määki alotan siitä. Neulan oon jo veistelly. Hyvännäköstä tumppua oot saanu aikaseks.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Aika lämpimältä vaikuttaa tuotos...

  VastaaPoista