torstai 26. helmikuuta 2015

Näppärästi neliöistä: osa 3

Tässä on hetken jo ollu tekeillä seuraava pikkupeitto. Tällä kertaa kokeilin leikata neliöitä kolmeen osaan ja ommella uudelleen kasaan. Siitä seurasi tälläinen.


Mr. solu näki eilen valmiin tilkkupinnan ja totes että wau, ompa toi hieno. Kieltämättä niin on. Alotin taas niistä 15 x 15 cm neliöistä. Jaoin niitä kolmeen ryhmään: tummat, keskisiniset ja vaaleat. Otin yhden jokaista sävyä ja leikkasin kyseisen kolmen paketin randomisti kolmeen osaan. Sitten ompelin osat yhteen niin, että yhteen neliöön tuli yks osa joka sävyä. Oikeasti neliö ei enää saumavarojen jälkeen ollu neliö, joten silityksen jälkeen leikkasin ommelluista palasista 11,5 x 11,5 cm neliöt. Jämät meni säästöön. Tää pinta on kahta alkuperäisneliötä lukuunottamatta täysin paidoista. Jee!

Pääsin tänään tikkaamaan peittoa ja päädyin surauttelemaan kiemuroita. Ajatuksena oli, että kiemurat näyttäis sateelta veden pinnalla. Siltä ne kyllä oikeesti näyttääkin. Tässä kuvassa tikkaus on vielä kesken. Otin sen sen takia, että siitä vähän näkee kuinka pinta muuttuu tikkauksella. Kuva ei toki näytä niin hyvältä kun livenä. Tikkaus oli hauskaa ja sain tehtyä pinnan aika nopeesti. Nyt pitää etsiä kantti. Toivottavasti huomenna olis jotain valmista näytettävää.2 kommenttia:

  1. Tilkkupinta näyttää kiinnostavalta. Kiva oli nähdä sekä tikkaamaton että tikattu pinta samassa kuvassa. Toivottavasti näemme myös kokonaan tikatun version! Ehkä ennätät kuvata sen ulkona päiväsaikaan, että näkee vielä paremmin?

    VastaaPoista
  2. Hiphei. Ehdin ulos kameran kanssa päivällä!

    VastaaPoista