perjantai 17. heinäkuuta 2015

Itsetehty taustakangas tilkkupeittoon - DIY quilt backing fabric

No en mä sentään sitä kangasta ite kutonu, mutta lakanaa tuunattiin kyllä ihan koko perheen voimin. Painettiin varpaita kankaalle. Tästä tulee taustakangas, tai ainakin sen osa, serkkutytön lahjapeittoon. Halusin tehdä jotain spesiaalia ja meidän kaikkien varpaat on nyt peitossa mukana tällä tavoin. Taustalla näkyy mainokset, jotka levitin lattian suojaksi. Pikkukakkonen oli ihan innolla mukana, jopa molemmin jaloin, mutta pikkusolulta painettiin pari varvasriviä vähän väkisin. En halunnu jättää painamattakaan...

Well, I didn't make the fabric myself, but we did some decorating as a family. My next quilt is going to be my niece's 1st b-day present and I wanted to make  something extra special. So... we painted our toes and stepped all over a white sheet. Now we are all included in the quilt. You can see all the ads that I spread to protect the floor through the fabric...


Tilkkupinta itsessään ei nyt etene ollenkaan suunnitelmien mukaan. Blokit ei sovi yhteen joten täytyy tehdä jotain leikkaa liimaa kikkaa korjaukseksi... Sen siitä saa kun on laiska laskemaan (tai kun ei näköjään vaan osaa). Tai kun ei tee riittävän reiluja blokkeja. Siitäkin huolimatta tykkään tästä tuotoksesta. Siinä on suurempi merkitys mukana ja se näyttää varmasti hyvältä tikattuna.

The quilt top itself is not going quite how I planned. The blocks don't fit together so I have to do some cut-and-paste - or rip and re-sew - action on them soon. That's what you get for not calculating stuff correctly. Nevertheless, I really like how this family affair turned out tonight. It has a deeper meaning than just fabric and I'm sure it will look SO good once quilted.

6 kommenttia:

 1. What a FANTASTIC idea! I can't wait to see the finish.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for the comment! Hopefully finishing this won't take too long.

   Poista
 2. Mainio idea! Tosi hauska kuviopinta. Paljon kiinnostavampi kuin koko jalka tai käsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluks ajattelin, että jälkiä olis ollu enemmän, mutta lasten pinna ei pidemmälle riittäny. Ihan kiva tästä tuli näinkin. Halusin vähän pallokuosin tyylistä, mutta ei kuitenkaan.

   Poista
 3. Oh that's such a cute idea - I love how it turned out 😀

  VastaaPoista