maanantai 19. marraskuuta 2012

Ekohippiöverit

Hah. Olin tänään taas käymässä Tampereella ja uskaltauduin käymään Ruohonjuuressa. Kävin hakemassa pesupähkinöitä. Oon aina välillä miettinyt, että pitäiskö niitä kokeilla. Nyt siis päätin rohkaistua ja viedä tämänkin perheen suoraa hippiaikaan. Vaipat niillä tänään jo pyöräytin. Paha sanoa, onko niillä mitään tehoa... Pissat lähtee vaipoista varmaan pelkällä vedelläkin... Mutta en mä nyt niitä heti ainakaan tuomitse, ei niistä haittaakaan varmaan ollu. Ajattelin, että niitä vois ainakin aluksi käyttää juuri vaippoihin ja sellaisiin vaatteisiin, jotka eivät ole tosi likaisia. Esim. pikkusolun ja aivosolun vaatteet peseentyy niillä varmasti ihan riittävästi. 

Ostin paketin, koska siinä tuli mukana pesupussi (ehkä mä nyt just oisin voinut venyä tekemään oman pussin, mutta oh well). Pähkinöitä on myös irtomyynnissä.


Ihan pähkinän näköisiä ovat. Syötäväksi kelpaamattomia tosin.


Tässä pähkinöitä pesupussissaan pesun jälkeen. Olivat meneet vähän murusiksi niin en viitsinyt tyhjentää pussista. Näitä voi sitten käyttää uudestaan jonkun kerran ja sitten voi nakata biojätteeseen... Kai tähänkin oppii. Pähkinöiden annostelustakaan ei ole muuta hajua kuin 3-6 kpl.


Se juttu mikä tässä hippeilyssä vähän kaihertaa on, että pähkinät tulevat Intiasta. Kovasti paketin kyljessä vakuutetaan, että luomusti viljellään ja kepeillä huidotaan puusta alas... Lentäen kaiketi kuitenkin tänne rahdataan. En oikein purematta niele mitään Intialaisten luomujuttuja nähtyäni dokkarin luomupuuvillan tuotannosta. Sitä myydään enemmän kuin tuotetaan ja ohjelmassa paikallinen puuvillakauppias vaan naureskeli kysyttäessä, että mistä erottaa normaalin ja luomupuuvillan sielä tehtaalla... "This is India"... Tiedä sitten onko tämä parempi vaihtoehto kuin suomalainen Serto pesuaine... Vähemmän kemikaaleja. Kaiketi hyvä allergisille ja astmaatikoille, mutta itse kun en kummastakaan kärsi niin eroa en huomaa. Kokeilulistalla pysyvät vielä. Jos tulee jotain parempaa tuntumaa niin raportoin tänne.

5 kommenttia:

 1. Määki käytin noita aikana ennen mukuloita. Maitokakka kun ei noilla lähre, ni totuin taas käyttämään niitä kauheita myrkkyjä. Vois alkaa ainaki vaatteet taas pesemään noilla. Mulla on jauhettua pesupähkinää iso pussillinen, tairan keitellä siittä liämen.

  Kokonaisia pesupähkinöitä muistaakseni käytin aina 3kpl yhdessä ja kahteen kertaan. Kolmannen kerran kun laitoin ne konneeseen, ni pistin aina kuus yhresä niitä pari kertaa konneesa käyneitä. Jos on vaatteisa pahoja tahroja, kannattaa ensin sutasta niihin vaikka sappisaippuaa. Kyllä noilla pähkinöillä puhrasta saa, mut ei ne niin tehokkaita oo ko "normaalit" pesuaineet. :-)

  VastaaPoista
 2. Toi onkin hyvä idea, että laittaa enemmän niitä pariin kertaan käytettyjä. Kiitos:) Vähän skeptisesti suhtauduinkin näiden tahranpoistokykyyn. Harvemmin meillä nyt on varsinaisesti likaisia vaatteita, kun pikkusolu kakkaakin jo pottaan... Pissaset nyt puhdistuu vedelläkin.

  VastaaPoista
 3. Aikas hianoo kun se kakkaa pottaan. Laskeskelin joskus aikasemmin sun kirjotuksestas, että pikkusolu on tasan viikon vanhempi kuin meijän Koo. :-)

  VastaaPoista
 4. Joo, samaa oon laskeskellut, että aika samoissa mennään. Hauskaa lueskella saman ikäisen touhuista. Vaikka oiskin rivien välistä...

  VastaaPoista
 5. Pähkinät lensivät hippeilemään Brysseliin ja ovat ahkerassa käytössä. Hyvin ja ekologisesti puhdistuvat aikuisten vaatteet. Virkamiehillä kun harvemmin on kakka/maitotahroja... :)

  VastaaPoista