keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Purkkiruokaa

Meillä Mr. solun suhtautuminen kasvisruokaan on kokeiluihin kannustava "sopiiks että käyn kebabilla". Katottiin yhdessä se lihattomaan lokakuuhun liittyvä dokkari areenasta, ja pisti se kai Mr. solunkin aivosolun vähän miettimään. Ei me nyt lihattomiksi oo ruvettu, mutta ehkä sitä vähän tiedostaa, että jotain ainakin PITÄIS tehdä.

Pikkusolun kanssa käytiin päivänä eräänä kaupassa, ja tutustuin sillä kertaa vähän tarkemmin säilykepurkkiosastoon. Meillä ei muita säilykkeitä syödä kuin purkkiananasta ja purkkipersikoita. (Purkkipersikoita sanotaan meillä pepuiksi. Siks että ne näyttää pepuilta... Joskus on tullu kaupassa huudettua kovaan ääneen, että missäs niitä peppuja olikaan...) Enivei... Mukaan tarttui valkoisia papuja suolaliemessä ja maissia, sekin suolaliemessä.

Tarkoituksena oli tehdä kasvisversio texmex kääröstä, joka siis on käytännössä pannukakkuun/ munakkaaseen kääritty täyte. Homma eteni tällä kertaa jokseenkin näin (pohjan ohje kirjotettu ulkomuistista, mutta on vissiin joku pirkkaohje jos joku haluaa varmistaa):

4 munaa
3 dl jauhoja (käytän tässä rouheisia sämpyläjauhoja, mutta sama kai se mitä laittaa)
1/4 dl öljyä
5 dl maitoa
vähän suolaa

Sekoita, anna turvota hetki ja paista joku 25 min reilussa 200 Cssa.

2 paprikaa
1 porkkana
(sipuli unohtu mun sotkusta)
purkki valkosia papuja
purkki maisseja
vähän creme fraichea
vähän seesaminsiemeniä
(tänne nyt voi heittää ihan mitä mieleen tulee)

Kuutioi tarvittavat kamat ja heitä kaikki sekasin pannulle. Lisää taco sauce jos sellasesta tykkäät, tomaattimurskakin vois olla ihan hyvä. Itse huuhtelin sekä pavut että maissit. En oikein osannut maustaa tätä sotkua ja vaikka maistelinkin matkalla niin totesin myöhemmin, että suolaa olisi saanut olla enemmän. Kai sinne joku perus suola pippuri kannattaa heittää mukaan... Voi myös laittaa jotain tuorejuustoa cremen sijaan.


Tässä sotkua pannutusvaiheessa.


Tässä sotkua kääreen päällä. Tän jälkeen tuli taas joku hässäkkä, joten unohtu ottaa kuva siitä rullatusta tuotteesta. Rullan päälle heitin vielä juustoraastetta. Tätä me nyt ollaan pari päivää popsittu, eikä Mr. solukaan heti sinne kebabille lähteny. Tarjoilussa mukana oli creme fraichea. Olis pitäny olla myös guacamolea, mutta en löytäny kaupasta purkkia, jossa ois ollu avokadoa muuta kun nimessä. Ostin siis köyhän version, eli pelkän avokadon. Guacamole ois ollu parempaa, mut ehkä ens kerralla sit. Eihän tää nyt mikään vege versio ole maitotuotteineen ja munineen, mutta lihaton kuitenkin. Olen siis osallistunut lihattomaan lokakuuhun ainakin 3n oman ruokailun verran (+ kaikki ne kasvispullaruokailut, jotka kävin töissä ollessa vetämässä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti