torstai 31. lokakuuta 2013

Valoa pimeyteen

Vihdoinkin pääsen esittelemään jo hetken muhineen kierrätysprojektin. Tässä jäälyhtyjä odotellessa halusin jotian valoa piemyteen. Pilttipurkkilyhdyt on toki tee-se-itse ihmisen vakiotuotantoa, mutta halusin jotain isompaa. Jotain, johon voisi sopia isompi ulkotulikin. Tää projekti on ollu vaiheessa aika kauan. Niin kun kaikki meikäläisen projektit viime aikoina. Mutta ei se haittaa, pimeää riittää.

Vaihe 1.
Etsi jostain isoja säilykepurkkeja. Itse sain omani työpaikan ruokalasta. Ananaspurkit oli ainoita joissa oli paperinen päällyste. Muut purkit oli painettuja ja niissä oli sisällä kalvopinnoite. En halunnut käräyttää kalvoa ilmoille, enkä halunnut kurkkupurkkeja pihalle. Ananas it is... Otin pari heti kun sain. Kai niitä sieltä vieläkin sais, mut kokeillaan nyt parilla eka oliko tää ollenkaan toimiva ajatus. Varmaan tälläsiä voi kysellä mistä tahansa suurtalouskeittiöstä. Yleisesti tuntu keittiöväki olevan ihan ilosta, kun joku haki niiltä jotain roskaa pois.


Vaihe 2. Porakone kauniiseen käteen. Tässä näkyy purkki ilman etikettiä. Porasin pieniä reikiä mahdollisimman epäjärjestykseen pitkin purkkia. Muutaman tein pohjaankin, että sadevesi pääsee pois.Tämän ensimmäisen tulitestin jälkeen totesin, että tarvii vielä isompia reikiä. Siispä vaiheessa 3 porasin purkkiin lisää reikiä isommalla terällä.


Saattaa olla, että pitää hakea vielä isompi poranterä, omasta sarjasta kun tuli raja vastaan... Tässä on sisässä nyt kynttilä ja kyllähän se valo sieltä vähän kajastaa. Vaikea ottaa kuvaa pimeässä ilman salamaa... Mutta ehkä tämä talvi menee tälläisillä lyhdyillä. (Jouluks pitäs kyllä saada jostain ihan jätkänkynttilöitä pari, ne ei lyhtyä tarvii.) Mun oli tarkotus maalata purkit, mutta taitaa jäädä tekemättä. Ruostukoon... Haen sit uusia tai maalaan kun on ihan karmeen näkösiä. Askartelun iloa!


3 kommenttia:

  1. Anoppilan saunalla on hiano lamppu. Se on tommonen iso säilyketölkki johon joku on hitsannut kiamuraisia reikiä. Mun on tehny miäli tehrä samanlainen. Mut mistäs sais hitsausvehkeet?

    VastaaPoista
  2. En kyllä tiiä mistä hitsausvehkeet sais tohon tarkotukseen. Oisko joku muu keino? Tai onko jossain kansalaisopistolla hitsauskurssia?

    VastaaPoista
  3. Kyllä mää varmaan voisin mennä mun vanhalle koululle, mut en kehtaa. Hitsauksen opettaja huamais että mää oon unohtanu kaiken. :-D

    VastaaPoista