lauantai 2. marraskuuta 2013

Pikkusolun lempilelut, osa 2

Ajattelin taas vähän kuvailla pikkusolun lempileluja. Aina välillä tulee sellanen olo, että meillä on kovin vähän leluja. Toisaalta taas tuntuu, että ne vähätkään ei kiinnosta. Pitäis varmaan enemmän pistää niitä välillä jemmaan ja sitten taas takasin. En oikein tiedä kuinka paljon lapsella pitäis olla niitä muovileluja jotka vinkuu ja vonkuu... Meillä tuntuu kelpaavan toi arkisempi kama aika hyvin.

Tämä mummon kirpparilta lölytämä yhdistelmä on kova sana. Aikasemmin leikeissä oli vaan traktori, mutta joku aika sitten siihen piti asentaa peräkärry. Ja auta armias, jos se kärry sattuu irtoamaan. Aivan karmea huuto.


Siksi sitä kärryä piti vähän tuunata. Nyt saa olla melkonen houdini jos ton saa irti. Tällä ajellaan pitkin lattioita, seiniä ja ovia. Joskus on jotain kärryssä, mutta yleensä siinä vauhdissa ei pysy mitään.


Toinen aivan ylivoimanen suosikki tällä hetkellä on pähkinäpussi. Sitä on pari viikkoa nyt mäntätty ympäri kämppää. Taitaa olla ne pähkinät melkosta rouhetta jo. Myös iskän tietokonelehti on kovassa luvussa, kuten takasivustosta näkee. Palaset pyörii ympäri kämppää. En tiedä oliko tänään pyykkikoneessa tietokonelehteä vai jotain muuta paperia, kun oli täynnä hiutaleita...


Ja voi mikä riemu repeääkään kontaktimuovirullasta. Se on meillä taikasauva. Se piti tänään takavarikoitda, kun sitä käytettiin vähän turhan pontevasti Mr. solun mätkytykseen. Tää on siitä hyvä, että on melko pehmeä eikä sillä saa pahasti paikkoja hajalle.


Erilaisia purkkeja (mm. raejuustopurkki) pyörii myös lattialla, niihin pitää päristellä. 1,5 L juomapullokin näyttää tuossa lojuvan, se ei enää jaksa kauaa kiinnostaa. Paitsi jos pikkusolu näkee, että sitä viedään pois. Traktorin lisäksi lattialla ajellaan puisella kilpikonnalla, kuorma-autolla, ja eläinkuljetusautolla. Toi eläinkuljetusauto on kans joku vanha puinen ja sielä on sisällä puisia eläimiä. Niille on omat reiät auton katossa ja kyljessä (on siis sellanen "laita palikka oikeasta reiästä" tyylinen lelu, mutta on aikuisellekin haastava). Pikkusolu tunkee ne eläimet just siitä aukosta mistä sattuu poikittain sopimaan. Mun mielestä ihan oikein; miksi tehdä asioista liian vaikeita. 

En tiedä tuleeko siitä isona joku koneasentaja vai johtuuko tuo kiinnostus traktoreihin, autoihin ja koneisiin vaan siitä, että tässä meidän lähellä on pyörinyt jos jonkinmoista kaivuria ja maansiirtokonetta koko kesän. Me ollaan sit aina käyty niitä kattelemassa. Vaarillakin on traktori ja se on kans ihan paras paikka, kun pääsee sisälle istuun...

4 kommenttia:

 1. Kai ne niistä tykkää mitä ne näkkee. Ässä oli hulluna kaivureihin (meillä kaiveltiin viemäreitä sun muuta) ja Koo tykkää traktoreista (niitä menee tossa pellolla). Kaverin likka rakasti busseja, niitä kun meni niitten ikkunan alta.
  Hianoja leluja pikkusolulla. Koo kans tosa leikkii tuarejuustopurkilla. :-D

  VastaaPoista
 2. Täytyykin kattoa, että pikkusolu ei nää mitään glitter-barbi-yksisarvinen juttuja :D Vai mitä brätsejä ne nykyään onkaan... Vaikka kai nykyään noita "tyttöjen" ja "poikien" juttuja tunkee niin joka tuutista, ettei niiltä voi välttyä.

  VastaaPoista
 3. Meille tuli postista mun nimellä pari lelumainosvihkoo. Ärsyttää ku postilaatikossa lukee että Ei mainoksia, ja sit ne lähettellee niitä nimellä. Mut onneks meijän mukulat ei ymmärrä kinuta niitä leluja. Niitä kyl luetaan ahkerasti, ainaki koo ettii niistä aina hevosia. :-D

  VastaaPoista
 4. Meillekin tuli just yks lelulehti. Selasin sen läpi vähän sillä silmällä josko löytäisin jotain mielenkiintosta, mutta empä löytäny. Käytiin lelukaupassakin tosa yks päivä. Se on yks kamalimmista kaupoista mitä tiedän (en tosin tykkää kummemmin edes ruokakaupassa käynnistä), eikä sieltäkään kyllä mitään löytyny. Legoja meillä on käytettynä hankittuja ja pari uutta täydennystä. Onhan niistä lehdistä hetken lukuiloa :)

  VastaaPoista