tiistai 19. marraskuuta 2013

Lähtiskö leipomalla?

Ei se ämpärillinen persiljaa vielä niin paljon houkutellu, että oisin kaupasta lähteny hakeen. Äiti tuli aamulla piparimausteiden kanssa käymään, joten pipareiden leipominen vei voiton. Aamulla tehtiin taikina, äiti lähti asioilleen ja sit alkuillasta leivottiin. Osan taikinasta laitoin kokeeks pakkaseen. Ajattelin, että kyllähän sitä kaupassakin pakasteena myydään, mutta omaa taikinaa ei olla ikinä pakastettu. Nyt kokeillaan. Siivous ja sauna ei ainakaan auttanu masuasukkia ulos, saa nähdä mitä leivonta tekee muuta kun nostaa elopainoa. Ainakin selkä on taas kipeä.

Isoja ja pieniä, nam nam. Vähän ehkä ajoissa tänä vuonna, mutta tuskin näitä montaa kertaa tulee tehtyä.


Pikkusolu ei tosta leipomisesta vielä mitään ymmärtäny. Hetken se jakso kattella ja lähti sitten purkamaan mummin käsilaukkua. Omaa hoitokassiansa se on pakannu koko illan (vaihtovaatteita, leluja ja luettavaa mainoslehden muodossa). Mihinkähän se on lähdössä?

2 kommenttia:

  1. Ooo, lapsilla on kummallinen vaisto! Jos sulla lähtö tulleeki tännään ja Pikkusolu aavistaa sen? Oisko vähän siistiä!

    VastaaPoista
  2. Ois ollu siistiä joo. Mut eipä tullu lähtö edelleenkään. Leivonnalla sai näköjään aikaseks ihan yhden supistuksen illalla. Taas toiveet heräs, mut ku ei niin ei. Mitähän sitä tänään keksis...

    VastaaPoista