lauantai 23. marraskuuta 2013

Vapaapäivä

Viimejouluna sain Mr. solulta lahjaksi jokusen lapsenhoidosta vapauttavan etukupongin. Tälle viikonlopulle päätin käyttää niistä yhden molemmille päiville. Ei siis tarvii ulkoiluttaa, laittaa ruokaa, nukuttaa, herättää tai juurikaan viihdyttää pikkusolua. Toki tänäänkin olin kotona eikä näkymättömyys täysin onnistu, mutta hermolepoa silti. Sain jopa pötköttää aamulla sängyssä normaalia pidempään. Ei tarvinnu yrittää pukea huutavaa mukulaa samalla toisella kädellä järjestäen aamupuuroa pöytään. 

Päädyttiin muuten yhdessä Mr. solun kanssa siihen, että pikkusolulla on tekstiiliallergia. Peitto ei pysy päällä, yöhaalarit pitää pukea väärinpäin ettei niistä kuoriuduta keskellä yötä, aamulla tulee kauhea huuto pukemisesta ja autossa lähes kaikki vaatekappaleet mystisesti päätyvät auton penkille. Lisäksi tuo pieni rikkaruoho on taas kasvanut. Melkein kaikki yöhaalarit on jääny pieneksi. Pitää siis ruveta värkkäilemään pyjamasettejä. Päädyin siihen, että haalarit alkaa oleen jo vähän hankalat (varsinkin kun ne joutuu pukeen vetskari taakse). Loppuviikosta kävin sen verran ostoksilla, että nyt on yksi isompi pyjama ja muutama paita ostettuna. Niistä saan sit piirreltyä kaavojakin omiin tekeleisiin.

Tänä vapaapäivänä en siivonnut, pessyt pyykkiä tai prosessoinut järjestykseen jo pestyä pyykkiä. Kämppä on pölyinen kaaos, mutta olkoon. Ihan sama vaikka keräis tavarat järjestykseen kun yksi pieni apulainen levittää ne saman tien uudestaan. Kattellaan vähän korkeemmalle niin sotku ei näy. Huushollaamisen sijaan kävin kangaskaupassa aamupäivällä, otin iltapäivällä päikkärit ja lopun päivää oonkin melkein pelkästään neulonut. Harmi, että itsekin tarvii ruokaa välillä. Menee hyvää vapaa-aikaa hukkaan... 

Väkersin valmiiksi yhden parin lyhyitä miesten sukkia. Väri ei ole tummansininen vaan petrooli (eli tumma turkoosi). Tästä samasta langasta tein aikasemmin ne pienet sukat. Sen verran jänskätti langan riittävyyden kanssa, että pistin teräänkin kolme raitaa. Ei sitä lankaa paljon jäänytkään, siinä ja siinä oisko riittäny ilman raidotusta. 


Aloin tekemään lyhytvartista sukkaa myös naisten väreissä ja koossa. Valmislaatikkoa penkoessani huomasin, että tälläset onkin jo varastossa pitkävartisena. Tämä olikin jotain ihan hyvässä tarjouksessa ollutta lankaa ja tämänkin kerän jälkeen sitä on vielä jäljellä. Itse tykkään tästä väriyhdistelmästä tosi paljon, joten hamstraus ei haittaa. Ensimmäinen sukka ehkä valmistuu vielä illan mittaan. Ellen sitten siirry tv moodiin täysin... Sitten olisi ainakin yksi lyhyt naisten pari vielä tekemättä. Toki, jos ei ehdi niin sitten varastosta pitkää paria peliin. Kohta saankin taas ostaa uutta lankaa kun näin ahkerasti keriä tuhoutuu.


Tässä se kangas minkä kävin ostamassa. Nosh organicsin tammenterhoja sinapinkeltaisella pohjalla. Tästä olis tarkotus sitä pyjamaa värkkäillä, mutta ennen sitä pitää heittää pesuun muotoutumaan. Kävin katsomassa toisestakin kangaskaupasta josko tämän pariksi olis löytynyt jotain yksiväristä, mutta eipä ollut. Tällä siis mennään. En kyllä tiedä riittääkö tästä koko pyjamaa. Voi olla, että housuista tulee sitten ihan toisenlaiset tms. Huomenna voisi jotain yrittää ommellakin. Pikkusolulle pitäis tehdä myös ohut kypärämyssy. Siihen vaan ei oo vielä kaavoja... Eli ehkä ompelun sijaan päivä kuluukin piirrellessä.


Toinen ensilumikin siinä loppuviikosta käväisi maassa. Pikkusolua taisi pelottaa se lumisade. Kyllä se oli ihmeissään kun maailma oli muuttanut väriä. Katotaan nyt mitä käy seuraavalla kerralla kun lunta tulee. Jokohan ois tutumpaa ja kivempaa? Pulkkaa en sentään vielä kaivanut esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti