perjantai 7. elokuuta 2015

Juhlan aika - Party time

Valmista tuli! Veljentytön synttärilahja on nyt pesua vaille valmis. Tänään sain ommeltua kantit paikalleen. Ja hienohan tästä tuli. Tää oli vähän tällänen kaikki peliin työ. Kokeilin uutena asiana itselleni käsintikkausta ja tereellistä kanttausta. Hyvin meni. Nyt oli kaikki pelissä myös kuvauksen suhteen. Paljon kuvia! Jos käyttäisin somea niin nyt ois paikka #husbandsholdingquilts. Kiitos kun kävitte. (Yksityiskohtaisempia kuvia tikkauksesta on täällä.)

Peiton pikastatsit:
nimi: Juhlan aika
koko: 110 * 145 cm (pesemättä)
päällinen: erilaisia tilkkukankaita ja valkoista lakanaa
tausta: itse tehty perheen kanssa
tikkaus: minä itte kotikoneella
uudet tekniikat: käsintikkaus ja tereellinen kanttaus

It's a finish! I kind of went all in for this one. I did some hand quilting on this one (first time for me) and also a binding with piping. I didn't dare to add up all the hours that I spent quilting this. Luckily it's not a very big quilt since it's going to be a 1 yr b-day present for a little girl. I also went all in for the photoshoot... If I was on social media, now would be the time for #husbandsholdingquilts... Enjoy the pics and thanks for stopping by. (You can find more detailed pictures from the quilting here.)

Quilt stats:
name: Party time
size: 110 * 145 cm (unwashed)
top: different quilting fabrics and white cotton sheet
back: DIY family affair
quilting: domestic sewing machine, done by me
new techniques used: hand quilting, binding with piping


9 kommenttia:

 1. Loistavan kiva! Hieno kokonaisuus! Tykkään myös kanttauskankaasta! Kaikki tosi onnistunutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omastakin mielestä onnistuin :) Kiitos kommentista.

   Poista
 2. Hieno peitto tuli! Tikkaukset on kyllä taidokkaat. Miksi peset uuden työn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Pesen uuden työn, koska en ole pessyt kankaita etukäteen ja lahja on menossa lapselle. Haluan työstä pois kaikki kankaiden tärkit ja säilöntäaineet. Haluan myös nähdä ihan kotona mitä pesu tekee työlle, koska se vähän kutistuu väistämättä (varsinkin, koska vanussa on 80 % puuvillaa). Pesin sen tänään ja hyvä tuli (en kyllä epäillytkään, että ei tulisi). Ehkä se on myös rituaali... Haluan pestä "itseni" pois työstä ja haluan, että se on heti käytettävissä uudessa kodissaan.

   Poista