tiistai 11. elokuuta 2015

Mustaa ja valkoista

Nyt on marjastus ja pakastus vähän häirinnyt harrastustoimintaa. Kaks kertaa oon kerenny ite mettään, mutta onneks on äiti... Äiti toi tänäänkin mustikkaa ja vadelmaa. Tänään aamupäivällä pikasesti tein valmiiks yhden lahjotuspeiton. Tää on ollu kesken jo jonkun aikaa ja tikkauksista piti tulla erilaiset. Syytän kuitenkin ajanpuutetta ja tänään ajattelin, että valmis on edelleen parempi kun täydellinen ja pistin peiton kantteihin.

Tässä on erilaisia mustavalkosia paitakankaita ja seassa siilikangasta. Kantti oli alunperin kukkapenkki peitossa, mutta se päätyi nyt väriläiskäksi tähän. Oli kiva kantata kun oli kantti jo valmiina hyllyssä.


Takana unisex kissoja ja hiiriä sydämineen. Tän koko on suunnilleen 85 x 100 cm. Tikkauksena suoraa viivaa. Suoran tikkaukseen menee paljon enemmän aikaa kun vapaatikkaukseen. Siksi tämä on näin yksinkertanen tällä kertaa. Jos mä joskus pääsen long armille niin sitten voin kokeilla suoraakin eri tavalla... Tähän peittoon hupeni nyt toiseksi viimeinen vanupala. En tiedä mitä sen seuraavan jälkeen. Nämä kaksi viimeistä sain killalta lahjotuksena (jämäpaloja). Tilkkupintoja on kyllä valmiina jo sitäkin enemmän (ja niitä palasia vielä sitäkin enemmän). Pitää varmaan mennä paikallisista kangaskaupoista kysymään josko haluaisivat osallistua hyväntekeväisyyteen...


Tässä eräänä iltana tuli hirveä himo leipoa jotain. Tein unelmatortun ja pitkästä aikaa myös kaurakeksejä. Kaurakeksit aina leviää kauheesti pellille, mutta tällä kertaa laitoin ne silikonimuotteihin. Niistä tuli oikeasti keksejä eikä lautasia. Kannattaa kokeilla!


2 kommenttia:

  1. Tyylikäs peitto! Mihin näitä lahjoittelet?

    VastaaPoista
  2. Pistän neuvolan kautta eteenpäin. Edelliset meni ensi- ja turvakodille.

    VastaaPoista