keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kangaspalloja

Aivosolun askartelussa on tällä viikolla huima piikki. Syitä on erilaisia, keksin helposti ainakin kolme. 1) Uusi blogi, johon pitää saada jotain päivitettävää. 2) Useita aloitettuja projekteja, joita nyt saa tehtyä valmiiksi. 3) Mr. solu on ollut pari päivää kotona ja viihdyttänyt pikkusolua, jolloin harrasteluun on jäänyt enemmän aikaa.

No mutta tämän päivän iltapuhteeseen. Kangaspalloja! Olen jo pitkään halunnut tehdä jämäkangaspaloista jotain lapselle sopivaa lelua. Aika kauan meni pohtiessa, että miten tekisi pallon jossa on erilaisia pintoja hypisteltäväksi. Päivänä eräänä sitten harpin ja viivottimen kanssa syntyi sektorikaava, jonka perusteella kuudesta palasta syntyy pallo. Halusin pallosta helisevän, koska kyllähän lapsen lelun täytyy jotain ääntä pitää. Varastoistani ei löytynyt kulkusia tai mitään muutakaan helistimeksi suoraa kelpaavaa, ja mietin että mistä saisi sellaisen kindermunan sisuksen. Sinne olisi voinut laittaa kiviä ja se olisi ollut mainio helistinosa palloon. Sellaisia ei kuitenkaan kotoa tai vanhempien kotoa löytynyt, joten pohdinnan jälkeen päädyin sahaamaan pätkiä sähköputkesta ja teippasin jessellä päät kiinni. Ensimmäiseen putkeen laitoin kiviä, mutta taisin laittaa liikaa, koska pallo ei helise hyvin. Seuraaviin laitoin 3 makaroonia. Vaikuttaisi toimivan paremmin.


Keltaisen pallon tein ensimmäisenä jo muutama päivä sitten. Se oli se koekaniini kivihelinällä... ei kovasti helise, mutta joskus näyttää pikkusolulle kelpaavan. Palloista innostuneena leikkasin kankaita heti kolmeen muunkin väriseen palloon. Täytteeksi päädyin laittamaan saumurin leikkuuroskaa, tietenkin tuon helistinpaketin ympärille. Tänään piti sitten tehdä valmiiksi 3 muuta palloa, mutta eihän sitä saumuriroskaa riittänytkään kuin yhteen. Oh well, 2 muuta jää odottamaan sitten muita askarteluja ja ne täytetään myöhemmin. Vihreän pallon lahjoitan parhaan ystäväni tulevalle lapselle. Enemmän unisex kuin nuo sininen ja punainen, kun ei ole tietoa kumman värinen on tulossa... Tilkkutöistä innostuneena nyt pitää varmaan alkaa suunnitella ja toteuttaa kankaisia rakennuspalikoita. Voi sitten vaikka ampua rakennelmia angry birds pehmoilla tai jotain... Näyttää myös siltä, että pitää keksiä paljon jotain ommeltavaa, että saa sitä täytettä tarpeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti