perjantai 21. syyskuuta 2012

Tulitikkuaskien tuunaus

Aivosolun perheessä ei joulukortteja paljon lähetellä, vaikka joulusolu olenkin. Valmistelut täytyy aloittaa hyvissä ajoin. Ajattelin, että sytykeruusujen (aion antaa niitä lahjaksi tänä jouluna moneen paikkaan) kylkeen sopisi tulitikkurasia varsin mainiosti. Tikkurasiat ovat vain kovin tylsiä omine painatuksineen, joten ajattelin tehdä koristeellisia rasioita jotka samalla toimivat myös pakettikortteina. Tämäkin on hyvä pois kuluva lahja, jos kuorta ei halua uusiokäyttää. Toki askiin voi sitten aina vaihtaa uuden tikkulaarin, kun vanha on tyhjä, jos koristelu miellyttää.

Hankin Lidlistä aiemmin tänä vuonna sellaisen kuvioleikkurisarjan ja se tulikin nyt hyötykäyttöön. Huopaan nämä leikkurit eivät pystyneet kovasta hakkauksesta huolimatta, joten piti tyytyä vähemmän 3D kortteihin ja tehdä kuviot pahvista. Liimasin tikkuaskien takapuolelle valkoisen paperin, johon voi sitten myöhemmin kirjoitella jouluterveisiä.


Jaahash, tämä kuva ei nyt suostu kääntymään pystyyn, mutta onneksi vain osa askeista näyttää olevan väärin päin... Yksi hempeä aski oli pakko tehdä kun pitsiä on lojunut laatikossa turhan panttina jo ties kuinka kauan. Menköön vaikka tuparilahjan mukana sitten. Näistä tuli oikeastaan aika hauskoja, ja niitä oli myös hauska tehdä. Sain vierähtämään tunnin jos toisenkin näiden parissa tänään. Hauskaa ja helppoa tekemistä. Pitää seuraavaksi kokeilla muuhunkin kuin joulun aikaan sopivaa koristelua. Ajattelin, että lehdistä saa varmaan kivoja kuvia ja rempasta jääneitä tapetin palojakin pitäisi jossain hyödyntää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti