lauantai 29. syyskuuta 2012

Keksejä ja sanomalehtilaatikko

Pikkusolu on vuosisadan räkätaudissa ja se on vähän haitannut harrastus- ja nukkumistoimintaa. Bloggailukin on siinä sivussa saanut parina iltana väistyä höyhensaarten tieltä. Eilen illalla kuitenkin teki mieli jotain hyvää, ja käden käänteessä pyöräytin kasan legendaarisia kaurakeksejä. (Aivosolun taloudessa kulkevat myös nimillä "jalostettu kaurapuuro" ja vähemmän imartelevasti "oksukeksit".) 

50 g voita, 2 dl kaurahiutaleita, 1 dl sokeria, 1 muna, 1 tl leivinjauhetta ja 1 rkl vehnäjauhoja. Sulata voi ja sekoita muut aineet voisulaan. Nosta kökäyksiä pellille, 5 min uunissa 200 C. Helppoa ja hauskaa. NAM!



Tänään aamulla alkoi sitten taas askartelututtaa. En ole vieläkään saanut mistään lisää viinirypälerasioita tai tomaattirasioita, joten paketoimattomat sytykeruusut valtaavat alaa, jota tarvitaan muuhun tarkoitukseen. Koitin siis askarrella "laatikoita" sanomalehtipaperista. Taittelin origamirasian, josta käänsin reunat kaksin kerroin. Lisäsin pohjaan vahvikkeen (kuvassa oikealla), jotta pohja ei notku kun laatikon pakkaa täyteen. Ekassa kuvassa siis laatikko osina, tokassa laatikko valmiina.




Laatikkoon mahtuu juuri sopivasti 9 sytykeruusua.


Tein kannen samalla tavalla origamilaatikkotaitoksella. Sattui vihreä mainossivu, ja tuli sitten vihreä kansi. Kuvittelen, että se  on joulun vihreä...


Nyt on ainakin joku tapa saada ruusut pöydältä pakettiin ja paketit varastoon kaappiin. Voi sitten askarrella jotain muuta kun tulee taas tilaa. Tai tehdä vaikka lisää ruusuja... Latikoihin pitää kyllä vähän katsoa mistä sivuista niitä tekee. Säätiedotteet ja taloussivut on ainakin ok, mutta ei ehkä kuolinilmoitukset...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti