maanantai 9. joulukuuta 2013

Hetki rauhaa

Viime päivät (ja yöt) on menny vähän käsiä helutellessa, joten pieni rauhallinen hetki tuntuu ihan epätodelliselta. Pienimmäinen nukkuu pesässään, takassa on tuli, Mr. solu ja pikkusolu on ulkona uhmaamassa arktista lämpötilaa ja minä istun rauhassa sohvalla ja naputan konetta. Pienimmäisen kanssa ei olla vielä ulkoiltu. Ite oon pistäny nenäni ulos pari kertaa, mutta haavan päälle ei tahdo saada riittävää toppavaatekerrosta ilman kipuja, joten nekin ulkoilut on jääneet lyhyiksi. Keskiviikolle taisivat luvata taas suojakeliä, joten silloin ehkä ulkoillaankin.

Aloin eilen ommella pikkusolulle sitä uutta pyjamaa. Huomasin heti kättelyssä, että kangas ei riitä. Paidan siitä sai kyllä, mutta housuja ei millään. Pitänee mennä ostamaan lisää kangasta tässä lähitulevaisuudessa. Edelleen pitäis se kevyt kypärämyssykin pikkusolulle ommella... Sen sais nyt hyvin siitä palasta, joka jäi paidasta yli. En tosin oo siihen vielä kaavojakaan piirtäny. Tänään sain parit lahjasukatkin pääteltyä ja paketoitua pukinkonttiin. Kiva, että välillä saa jotain hommia edistettyä tämän hässäkän keskellä. Ristiäispäiväkin on nyt varattuna, joten seuraavaks pitäis pikkukakkoselle arpoa nimi... Ja se, mitä kakkuja tehdään tarjolle.

Ikävin asia tässä kotona muhimisessa on ruoka. Tiedätte kyllä mitä mieltä meikäläinen on ruuanlaitosta. Nyt se on ajankäytöllisesti entistäkin haastavampaa (ja myös siksi, ettei voi lähteä yksin kauppaan, kun ei voi kantaa painavia kasseja). Kun osaa tehdä 4 ruokalajia niin alkaa tässä jo vähän tulla jauhelihaa korvista. Kaikkea ruuanlaittoa kun ei voi edes mummeleille ulkoistaa. On tullu taas myös huomattua, että sitä ruokaa pitää olla rekkakuormallinen, jos samaa meinaa syödä koko poppoo enemmän kuin yhden kerran. Maitoakin kuluu ämpäritolkulla, kun kaikki on kotona. Pitäis keksiä jotain helppoa ja hauskaa. Ideoita? Oikeastaan vois tehdä mieli jotain lohipiirakkaa tms, mutta en tiedä riittääkö rahkeet sellasen tekemiseen. Tekis myös mieli tehdä karjalanpiirakoita, mutta siihen ei ainakaan rahkeet nyt riitä. Jätän suosiolla tuonnemmaksi.

Tässä vähän hajanaisia ajatuksia tämän hetken elämästä. Taidan vielä hetken jatkaa sohvalla istumista rauhassa.


2 kommenttia:

  1. Mun mielestä karjalanpaisti on vaivattomin ruokalaji. En tiiä kuuluuko ae sun nelikkoos, mut sitä mää ehdotan. Neljä tuntia uunissa ja hyvä tulee. Alle 800g satsia ei kannata tehdä. Papusoppaakin voi keitellä ison kattilallisen, jos pikkusolu syö. Ässä ei oikeen välitä.
    Mää kävin kans tännään kangaskaupassa. Tulipa taas pari heräteostokangasta nurkkiin, kai pitäis munki ruveta ompelemmaan.
    Onnee nimen arvontaan. :-D

    VastaaPoista
  2. Toi karjalanpaisti pitäis kyllä ottaa ohjelmistoon. Se on mun isän bravuuri, mut mä en oo montaa kertaa tehny. Mut se ois sopivaa uniruokaakin. Siis sopivaa tehdä nukkuessa :) Ostakko possun ja naudan erikseen vai käytätkö sellasia valmispaketteja?

    VastaaPoista