sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kinderkakku-mokkapala hybridi

Olin tässä tällä viikolla tupperwarekutsuilla. Sielä oli niiden kalliiden kippojen lisäksi kinderkakkua. Ohjeen löytää täältä. Ai että oli hyvää. Ja söin sitä ihan liian monta palaa. (nimestään huolimatta siinä ei ole kindermunaa, yök) Tänään käytiin mummilassa ja alko suklaahammasta kolottaa. Kokeilin sitten ite tehdä kyseistä leivonnaista sillä erotuksella, että laitoin siihen mokkapalan päällisen. Ei ollu eri suklaita tarjolla ja voikreemikin nyt vähän tökki.

Tällänen siitä sit tuli. Tässä ohjeessa on normi mokkapalaohjeeseen verrattuna vähemmän jauhoja ja enemmän kaakaojauhetta. Maito on korvattu vedellä. Ei siis mitään huikeeta muutosta.


Makutestin tulos oli, että kinderkakun pohja on mehevämpi kuin mitä mun mokkapaloissa yleensä. Saattaa siis olla, että teen jatkossa aina pohjan tällä ohjeella. Pitää vielä koittaa miten tämä käyttäytyy pakastuksessa ja sen jälkeen. Mutta kertokaas nyt viisaammat leipurit, että mistä johtuu se, että leivospala halkeaa keskeltä kahtia? Siis niin, että päälikerros lähtee irti. Onko paistettu liian vähän? Taikina kohoili pellillä aika paljon, mutta lässähti loppua kohden. Johtuisko se "kerrosten erottuminen" siitä, että keskellä on ollu ilmaa paiston aikana? Onko tää nyt sit joku leivinjauhejuttu tai joku "älä sekota liikaa" tms? Onks muille käyny samoin minkään leivonnaisen kanssa?

1 kommentti:

  1. Voikreemillä kuulostaa aika ähkyltä, mut piäni pala olis varmaan namia. Kyl mullaki leivonnaiset joskus halkeilee, mut en muista, että päälikerros olis irronnu. Ota kuva jos sillai viälä käy, joku voi osata sannoo kuvan perusteella mistä on kyse. :-)

    VastaaPoista