keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Olipa kerran...

kiireinen perheenäiti, jolle oli tulossa muita äitejä kylään. Kaupassa juostessaan äiti huomasi uuden Pirkka ruokalehden.


Lehdessä oli suklaajuustokakun ohje. Suklaahan on hyvää, äiti tuumasi. Siispä kaupasta mukaan ohjeessa luetellut aineet. Tuorejuustoksi valikoitui varmuuden vuoksi Valion Violajuustoa, koska siinä lukee ainesosaluettelossa "pastöroitu maito". Parempi ottaa varmanpäälle, kun vieraissa on raskaanaolevia.


Kotiin päästyään äiti alkoi heti leipoa. Ihmetystä kuitenkin herätti se, että dominokeksipohjaa piti esipaistaa. Miksi kypsiä keksejä pitää esipaistaa? Tälläkertaa äiti kuitenkin päätti pitäytyä reseptissä. Ehkä ensimmäistä kertaa ikinä.

Kakun paistuessa äiti viihdytti vauvaa ompelukoneen äänillä surauttaen uuden keväisen verhon ruokapöydän takana olevaan ikkunaan, sillä olihan punatulkut jo so last season.


Kakku oli uunissa kokonaisen tunnin. Äiti arvasi kakun halkeilevan, koska lehdessäkin keskiosa oli naamioitu. Äitikin oli varannut naamiointivälineeksi kermavaahtoa. 


Kiireinen äiti oli kuitenkin pihatöissä, puunkaadossa ja halonhakkuussa loppupäivän, joten naamiointivälineet jäivät erilliseen kulhoon. Ulkonäöstään huolimatta kakku kuitenkin maistui vieraille ja kermavaahtoa sai annostella oman makunsa mukaan. Äidin itsensä mielestä kakku ei ehkä kuitenkaan ollut tarpeeksi makea, mutta kyllä siitä ähkyn sai. Sen pituinen se.

2 kommenttia:

  1. Tosi ihana verho! Ootko jostain kangaskaupasta tota ostanu? Mut ai hitsi, nyt mun tekkee miäli suklaakakkua...

    VastaaPoista
  2. Eurokankaasta hain. Se oli jotain uusinta uutta. Hemtexissä on saman tyylistä lintukuosia turkoosin ja violetin sävyissä valmiina tavarana.

    VastaaPoista