maanantai 10. maaliskuuta 2014

Silmuja ja puunkaatoa

Nyt on taas käsityöt saanu väistyä ulkohommien tieltä. Se on kumma kuinka joka kevät tulee ihan hirveesti kaikkea leikkuurisua, vaikka just viimekeväänä kaikkee leikkasin. Ehkä se sit vaan kuitenkin on niin kun Mr. solu tänään ulkona totes. Meidän perheellä on kuulemma tapana "vaan vähän karsia" mut sit kaikki menee matalaks. Tänään leikkasin syreeniä reippaalla kädellä ja merjapensaita vähän vähemmän reippaalla. Pienin omenapuu on myös hoidettu ja 3 isompaa vielä odottaa, että minkälaisen korokkeen saan tänä vuonna alleni kasattua. Kuusiaitakin pitäs jotenkin uudistaa ja ruusut on leikkaamatta myös... Meidän pihassa kaikki on sen noin 30 v vanhaa istutusta, joten ihan kaikesta ei kovin tuoretta saa, mutta yritän kuitenkin.

Pihassa kasvaa myös iso koivu, joka roskaa kovasti ja pöllyttää siitospölynsä mun nenään. On aika mones kesä jo tulossa/menossa ilman allergialääkkeitä raskauksien ja imetysten takia ja kyllä vaan taas silmät kutiaa ja aivastuttaa. Koivun kaatamista on suunniteltu jo toista vuotta, mutta se onkin hankala tapaus. Kasvaa kallellaan naapurin puolelle ja sopivasti huvimajan ja puuliiterin välissä. Mihinkään päin ei mahdu kaatamaan pitkin pituuttaan. Tänään sen tuomiopäivä koitti. Nyt tuleekin paaaaljon kuvia.

Tältä se näytti ennen.Naapurin katto näkyy takana kuvan alareunassa.


Minun iskä kiipesi. Saha käy jo.


Mihinkähän latva laskeutuu?


Poikki ja pinoon? Ei sentään, takaojaan meni, mutta ympäristön rakennukset ja jopa aita pysyi ehjänä.


Tässä tilassa se on nyt. Pitää vähän alustaa raivata oksista ja rungonpätkistä ennen kun jatketaan, kun on niin ahdas kolo. Sitäpaitsi pitää ottaa isompi moottorisaha käyttöön. Toi pieni yhden käden saha alko jo rungon keskivaiheilla vähän yskiä...


Risutöitä anyone? Täytyy mennä saksimaan ja kokeilemaan miten risut taipuu kun tästä joskus päivänvalolla ehtii.


Tällänenkin hauska yllätys tuli esiin yhdestä oksan leikkauskohdasta. Koitin etsiä sitä oksaa, mutta en löytänyt. Voi olla, että pidemmällä tämä onkin vain möykky ja sydän näkyy vain juuri tässä kohdassa. Otan kyllä talteen jos löydän. Yritän tämänkin vielä leikata jotenkin irti.


Ja sitten niitä silmuja. Aikasin niitä jo pukkaa tänä vuonna. Syreeni on kohta kukassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti