tiistai 22. huhtikuuta 2014

Ahkeruus on ilomme...

laiskuus intohimomme. Eilen ja tänään olen kyllä oikeasti ollut ahkera. Eilen sain käännettyä kasvimaan. Mr. solu autto kompostien kanssa ja taas saatiin kottikärryllinen hyvän oloista multaa maihin. Sielä on varmaan kaikki rikkaruohonsiemenet mukana viimevuodelta, mutta niin se kiertokulku vaan menee. Mä kannan niitä ruohoja taas tänäkin vuonna sit sinne kompostiin... Otin osan mullasta ruusuille, kun ne kai tykkäis kovasti kompostista. Nyt on siis kasveille peti valmiina odottamassa. Pitäis vaan vielä päättää millä sen maan täyttää ja missä järjestyksessä.

Tämän päivän ilouutinen on se, että yks mun papu itää! Vähänkö hienoa! Sain äitiltä uusiakin pavun siemeniä, mutta tää on jotenkin ekstra spesiaali, kun se on niistä viimevuotisista siemenistä. Nyt vaan tarvii pitää se hengissä. Mr. solu haluu maalle taas herneitä. Ehkä mä istutan herneet ja pavut maissien juurille niin ne hoitaa sit maissin typpilannotuksen samalla. Kesäkurpitsan siemenet on edelleen hakusessa. Mulle riittäis varmaan kaks kesäkurpitsaa. Kehäkukansiemenet on odottamassa. Pussi on ollu menossa ulos jo moneen kertaa, mut sitten on taas tarvittu käsiä muuhun kun istutushommaan ja ne odottaa edelleen.

Tänään leikkasin viimesetkin ruusut ja etupihan kuollut koristepihlajakin saatiin kaadettua. Leikkasin myös kuivat oksat pois marjapensaista, kun niitä oli muutama sinne jääny kevätharvennuksen jälkeen. Nyt ne on valmiina kesää varten. Ainakin osa kuukausimansikoista näyttää selvinneen talvesta ja ehkä paremminkin vielä viime syksyn hukutuksesta. Samoin idänunikot on jo hyvällä alulla. Valmiiks hävitty taistelu voikukkia vastaan on myös alotettu ja muutama astiallinen rikkaruohoja on jo saatu hengiltä. Pitäs kyllä edelleen kasvatella vaan niitä voikukkia ja rönsyleinikkejä niin ei tarttis jännittää, että itääkö joku vai ei... Iltasella pyöräytin vielä simat tulemaan. Huomenna tuleekin taas kylmä ja sitten ajattelin olla laiska.

Tässä vähän kukkaloistoa ulkoa.
Ja tää unohtu eilisestä postauksesta. Tää kannustaa mua urheilemaan ja elää hengessä (tai hengästymisessä) mukana...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti