tiistai 8. huhtikuuta 2014

Geenimanipuloitu äiti

Minä: Voitko tulla auttaan, mulla on kolme kättä liian vähän! (Koitin syöttää pikkukakkoselle päärynää... lusikka yhdessä, päärynä toisessa kädessä. Sitten mukula tarttu päärynään ja se meinas tippua lattialle samalla kun isompi lapsi tulee "hellimään" pienempää kesken ruokahetken.)

Mr. Solu: Tarvitaan geenimanipuloitu äiti.

Minä: ---

Täytyy kyllä myöntää, että joku äidin ja mustekalan risteytys vois olla aika toimiva ratkasu lapsiperheen arkeen. 

Tänään sain vihdoin sisäkasvit uuteen multaan! Ei mulla niitä ees montaa oo, mutta aina vaan sain sitäkin hommaa lykättyä. Lisäks kylvin maissit, pavut ja auringonkukat esikasvatusastioihin. Kesäkurpitsaa pitäis vielä joltain saada pari siementä. Voisin vaikka vaihtaa auringonkukkaan tai papuun... Pitänee kysyä vaikka perhetuvalta, jos jollakin sielä olis ylimääräsiä siemeniä. Vois järjestää vaikka jonkun siementen vaihtopäivän. 

Tässä mun viidakkoa. Yksi vanha flamingonkukka jaettiin jo aikasemmin ja toiselle ei ollu isompaa ruukkua niin sitä en istuttanu nyt uudestaan. Mä askartelin tätä hommaa kylppärissä ja samalla kun ne kasvit sielä oli niin järjestin niille trooppisen sadekuuron. Joku joskus väitti, että kasvit tykkää suihkusta. Ainakin niistä lähti pölyt. Pikkusolu ei innostunu tästäkään hommasta, vaikka annoin sille multaa, lapion ja kippoja. En tiiä mikä sitä kiinnostais...
Mun joulusta asti raatoina olleisiin tulilatvoihin olikin tullu nuppuja. Nekin pääsi uusiin ruukkuihin, kun kerran niin nätisti käyttäytyy.


Tässä on mun kasvatuspatteristo. Saa nähdä montako tainta puskee ylös.


Kasvihuone kelmulla ja ikkunan eteen aurinkoon.


Vähän oli taas hieno päivä, kun sai pestä 3 koneellista pyykkiä ja viedä kaikki ulos kuivuun. Helpottaa ihan sikana kun ei tarvii niitä kaikkia sisällä kuivattaa. Ulkona puskee maasta jo ruohosipulia ja keltavuokkoa. Naapurilla kukkii jo krookus, meillä on vasta vihreää lehteä tulossa. Saa nähdä kukkiiko mun mininarsissit enää, kun jouduin niitä sipuleita vähän siirtelemään syksyllä. Etupihan koristepihlaja on virallisesti mennyttä kalua, ei ole silmun silmua siinä puussa. Toissa vuonna sen juuret varmaan jääty ja sen taru loppu siihen. Pitää käydä kaatamassa se pois.

2 kommenttia:

  1. Nauratti jo toi otsikko. Mahtava idea, mustekalan ja äitin risteytys!
    Mää varmaan vien kasvit sit kesällä sateeseen pihalle, on puolta lyhempi matka raahata ko jos veisin suihkuun. Kamalan pölysiä noi kyl on, mut en jaksa niitä pyyhkiäkkään.

    VastaaPoista
  2. Hyvä jos osuin nauruhermoon :) Pidentää kai ikää ja sillai. Lehtien pyyhkimisessä on kyl kauhee homma, suiku oli nopee.

    VastaaPoista